Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Grad Rijeka ne može trajno produljiti radno vrijeme

Sukladno Zakonu o medijima objavljujemo ispravak netočnog navoda iz teksta u Novom listu i na RiRock.com magazinu novinarke Bojane Perhat pod naslovom ’Teta Roža od 2. veljače više ne radi’, objavljenog u utorak 22. siječnja 2008. godine u Novom listu na stranici 45. Naime, Grad Rijeka može, na zahtjev ugostitelja, odrediti drugačije radno vrijeme od onog propisanog Odlukom o ugostiteljskoj djelatnosti, ali samo jednokratno, tj. radi organiziranja pojedinačnih prigodnih proslava (dočeka Nove godine, manifestacija pod pokroviteljstvom Grada i sl.). Međutim, za tzv. trajno produljenje radnog vremena nadležan je Ured državne uprave koji izdaje rješenje o minimalnim tehničkim uvjetima za rad noću (noćni klub, noćni bar, disco klub).

O svemu ovome Grad Rijeka pisao je gospodinu Juričiću i uputio ga na koji način i kome može podnijeti zahtjev za produljenje radnog vremena. Tu korespondenciju posjeduje i novinarka Perhat. Stoga je posve nejasno zbog čega se opet poziva na Grad Rijeku u kontekstu zatvaranja ;Tete Rože, tj. nemogućnosti produljenja radnog vremena. Tim više što Grad Rijeka podržava i, dapače, financijski podupire programe slične onima koji se održavaju u Teti Roži. Sam je gradonačelnik višekratno, i ne samo deklarativno, dao podršku riječkoj alternativnoj kulturnoj sceni. Jednako tako, sa simpatijama je gledao na svojevrsni ’procvat’ Tete Rože koja je u kratko vrijeme postala jedno od posjećenijih mjesta s kvalitetnim i dobro osmišljenim programom.

Međutim, gospodin Juričić nije se, u vezi programa koje je organizirao, javljao na Natječaje javnih potreba u kulturi niti je pisao Gradu ikakav zahtjev za financijski ili bilo koji drugi oblik pomoći u realizaciji programa.
Na upit o produljenju radnog vremena Grad ga je savjetovao, o čemu Vam šaljem pismo koje mu je bilo upućeno, a i dalje Grad stoji na raspolaganju gospodinu Juričiću ukoliko mu može pomoći na bilo koji način kako se klub ne bi zatvorio, reagira Lea Stoiljković Medved, suradnica za odnose s medijima Ureda Grada Rijeke.

Objavljeno 30.01.2008.

Vremeplov

Ako ne vježbam jedan dan to osjećam ja. Ako ne vježbam dva dana to osjeća moj instrument. Ako ne vježbam tri dana to osjeća moja publika.
Mstislav Rostropovich