Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Grad Rijeka ne može trajno produljiti radno vrijeme

Sukladno Zakonu o medijima objavljujemo ispravak netočnog navoda iz teksta u Novom listu i na RiRock.com magazinu novinarke Bojane Perhat pod naslovom ’Teta Roža od 2. veljače više ne radi’, objavljenog u utorak 22. siječnja 2008. godine u Novom listu na stranici 45. Naime, Grad Rijeka može, na zahtjev ugostitelja, odrediti drugačije radno vrijeme od onog propisanog Odlukom o ugostiteljskoj djelatnosti, ali samo jednokratno, tj. radi organiziranja pojedinačnih prigodnih proslava (dočeka Nove godine, manifestacija pod pokroviteljstvom Grada i sl.). Međutim, za tzv. trajno produljenje radnog vremena nadležan je Ured državne uprave koji izdaje rješenje o minimalnim tehničkim uvjetima za rad noću (noćni klub, noćni bar, disco klub).

O svemu ovome Grad Rijeka pisao je gospodinu Juričiću i uputio ga na koji način i kome može podnijeti zahtjev za produljenje radnog vremena. Tu korespondenciju posjeduje i novinarka Perhat. Stoga je posve nejasno zbog čega se opet poziva na Grad Rijeku u kontekstu zatvaranja ;Tete Rože, tj. nemogućnosti produljenja radnog vremena. Tim više što Grad Rijeka podržava i, dapače, financijski podupire programe slične onima koji se održavaju u Teti Roži. Sam je gradonačelnik višekratno, i ne samo deklarativno, dao podršku riječkoj alternativnoj kulturnoj sceni. Jednako tako, sa simpatijama je gledao na svojevrsni ’procvat’ Tete Rože koja je u kratko vrijeme postala jedno od posjećenijih mjesta s kvalitetnim i dobro osmišljenim programom.

Međutim, gospodin Juričić nije se, u vezi programa koje je organizirao, javljao na Natječaje javnih potreba u kulturi niti je pisao Gradu ikakav zahtjev za financijski ili bilo koji drugi oblik pomoći u realizaciji programa.
Na upit o produljenju radnog vremena Grad ga je savjetovao, o čemu Vam šaljem pismo koje mu je bilo upućeno, a i dalje Grad stoji na raspolaganju gospodinu Juričiću ukoliko mu može pomoći na bilo koji način kako se klub ne bi zatvorio, reagira Lea Stoiljković Medved, suradnica za odnose s medijima Ureda Grada Rijeke.

Objavljeno 30.01.2008.

Vremeplov

Pokušavam pronaći dobre svirače koji su i dobri ljudi.
Tim Buckley