Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hip-hop za Edina!

Hip-hop za Edina!Dječak E.J. (16), Riječanin, učenik Graditeljske škole za industriju i obrt u Rijeci, boluje od teškog oblika tumora. U studenome ove godine E.J. bi, sa svojom majkom, trebao ići na liječenje u bolnicu u Zagreb na tri tjedna, poradi vrlo riskantnog zahvata vraćanja matičnih stanica u dječakov organizam.

Za to liječenje, kao i za neophodne lijekove, potrebna su velika financijska sredstva, koja njegova obitelj, u teškim životnim okolnostima u kojima se nalazi, ne može osigurati. Naime, dječakov otac je nedavno ostao bez posla kao tehnološki višak, majka je zaposlena na radnom mjestu spremačice, a imaju još jedno, mlađe dijete, koje ide u školu. Majčina plaća im je jedini izvor prihoda te ova divna riječka četveročlana obitelj jedva preživljava.

Iako je život već zarana pokazao svu svoju okrutnost i premda je E.J. svjestan svog teškog zdravstvenog stanja, njegov optimizam, unatoč svemu proživljenom, i dalje ne jenjava: upravo je on taj koji tješi svoje roditelje u njihovoj neizmjernoj boli, kao i drugu bolesnu djecu u bolnici. Ljubitelj je hip-hopa i piše rap-poeziju.

Njegova razrednica prof. Irena Harbić Koludrović zamolila je za pomoć svoju kolegicu prof. Irenu Grubiša, koja je došla na ideju organiziranja dobrotvornog koncerta hrvatskih izvođača hip-hopa, ne samo s ciljem prikupljanja neophodnih financijskih sredstava za liječenje EJ., nego i kao poklon-koncert tom predivnom mladiću zbog njegove ljubavi prema hip-hopu.

Na humanitarnom koncertu ’’Hip-hop za Edina’’, pod pokroviteljstvom Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, nastupit će poznati hrvatski izvođači: Edo Maajka, Shorty, General Woo, a kao predgrupe četiri riječka banda: KBC, Doki Dok, Fanatiks i Elita fam.

Koncert, koji će se održati 24. listopada 2010. godine u riječkoj Stereo dvorani s početkom u 21:30 h, vodit će pjevačica i voditeljica Ivanka Mazurkijević.

Ulaznice za ovaj koncert humanitarnog karaktera prodavat će se na Korzu, ispred zgrade Radija Rijeke, po cijeni od 50,00 kn.

Objavljeno 12.10.2010.

Vremeplov

U redu je odrasti ako ne ostariš. Sthvatio sam to još kao klinac.
Jarvis Cocker (Pulp)