Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hip-hop za Edina!

Hip-hop za Edina!Dječak E.J. (16), Riječanin, učenik Graditeljske škole za industriju i obrt u Rijeci, boluje od teškog oblika tumora. U studenome ove godine E.J. bi, sa svojom majkom, trebao ići na liječenje u bolnicu u Zagreb na tri tjedna, poradi vrlo riskantnog zahvata vraćanja matičnih stanica u dječakov organizam.

Za to liječenje, kao i za neophodne lijekove, potrebna su velika financijska sredstva, koja njegova obitelj, u teškim životnim okolnostima u kojima se nalazi, ne može osigurati. Naime, dječakov otac je nedavno ostao bez posla kao tehnološki višak, majka je zaposlena na radnom mjestu spremačice, a imaju još jedno, mlađe dijete, koje ide u školu. Majčina plaća im je jedini izvor prihoda te ova divna riječka četveročlana obitelj jedva preživljava.

Iako je život već zarana pokazao svu svoju okrutnost i premda je E.J. svjestan svog teškog zdravstvenog stanja, njegov optimizam, unatoč svemu proživljenom, i dalje ne jenjava: upravo je on taj koji tješi svoje roditelje u njihovoj neizmjernoj boli, kao i drugu bolesnu djecu u bolnici. Ljubitelj je hip-hopa i piše rap-poeziju.

Njegova razrednica prof. Irena Harbić Koludrović zamolila je za pomoć svoju kolegicu prof. Irenu Grubiša, koja je došla na ideju organiziranja dobrotvornog koncerta hrvatskih izvođača hip-hopa, ne samo s ciljem prikupljanja neophodnih financijskih sredstava za liječenje EJ., nego i kao poklon-koncert tom predivnom mladiću zbog njegove ljubavi prema hip-hopu.

Na humanitarnom koncertu ’’Hip-hop za Edina’’, pod pokroviteljstvom Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, nastupit će poznati hrvatski izvođači: Edo Maajka, Shorty, General Woo, a kao predgrupe četiri riječka banda: KBC, Doki Dok, Fanatiks i Elita fam.

Koncert, koji će se održati 24. listopada 2010. godine u riječkoj Stereo dvorani s početkom u 21:30 h, vodit će pjevačica i voditeljica Ivanka Mazurkijević.

Ulaznice za ovaj koncert humanitarnog karaktera prodavat će se na Korzu, ispred zgrade Radija Rijeke, po cijeni od 50,00 kn.

Objavljeno 12.10.2010.

Vremeplov

Ne trebam drogu da bi učinio svoj život tragičnim.
Eddie Wedder (Pearl Jam)