Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

IMAMO NOVI Jugo etno, trash rock i techno LET 3 ALBUM

Nakon preslušavanja cijelog albuma ”Bombardiranje Srbije i Čačka”, što je ovih dana imalo priliku nekoliko glazbenih novinara i kritičara u Zagrebu i Rijeci, jasno je da je Let 3 opet otišao korak dalje na svom dugačkom putu. Ekipa Ri-rock.coma je prisustvovala na riječkom preslušavanju u studiju GIS na Kastvu i napravila prve ”recke” za recenziranje albuma, raspitala se o detaljima vezanim uz ”novu priču” letovaca i naravno, izoštrila uši na ”zvučno bombardiranje”. Album je u produkcijskom smislu neupitno superioran, kako dosadašnjoj diskografiji benda, tako i onoj recentnoj na hrvatskoj glazbenoj sceni. Uz pomoć Iztoka Turka i gostiju ( što ”živih”, što sempliranih u rasponu od Šabana Šaulića, Joe Maračića Makija, Sexyja, Pehlin Kingsa, zbora Jeka Primorja do metalaca Father) i ponajviše sebe samih, Let 3 su proizveli ultrasonični hi-tech uradak koji postavlja standarde koje će tek rijetki moći dostići.

Album će vjerovatno biti zabavan onima koji očekuju samo provokaciju, eksplicitno spominjanje ženskih i muških spolnih organa, parodiranje narodnjaka te priliku da razbijaju čaše i šire ruke uz ”dozvoljeni urbani bend”. No, svima onima koji se žale kako se Let 3 glazbeno srozao i kako su postali više performeri željni pokazivanja kurčeva treba naglasiti da se radi o ipak malo zahtjevnijem (provokativnom i zabavnom) umjetničkom i glazbenom konceptu.

Umjetnički pristup Leta 3 razlikuje se od ironizacijskog pristupa koji su bili i još su popularni u ovim krajevima. Mi se bavimo proizvodnjom neobičnih kombinacija muzike, asocijacija, imagea, scenskih efekata, plesa... Nas ne zanima ruganje narodnjacima nego sklapanje jakih elemenata kolektivne emocionalnosti - kažu Let3.

Nama su nakon jednokratnog ”bombardiranja” ostale u ušima ugodno bučiti pjesme ”Riječke pičke”, ”Odvest ću te na vjenčanje”, ”Djeca”, a ponajviše fenomenalne, gotov epske ”Ero s onoga svijeta” i ”Sokol”. Album izlazi u studenom kada ćete i sami moći procijeniti o čemu se točno radi.

Objavljeno 21.10.2005.

Vremeplov

Nikad se nisam bojao miješanja privatnog i poslovnog...
Robert Ferlin, novinar i voditelj (Radio Rijeka)