Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

IMAMO NOVI Jugo etno, trash rock i techno LET 3 ALBUM

Nakon preslušavanja cijelog albuma ”Bombardiranje Srbije i Čačka”, što je ovih dana imalo priliku nekoliko glazbenih novinara i kritičara u Zagrebu i Rijeci, jasno je da je Let 3 opet otišao korak dalje na svom dugačkom putu. Ekipa Ri-rock.coma je prisustvovala na riječkom preslušavanju u studiju GIS na Kastvu i napravila prve ”recke” za recenziranje albuma, raspitala se o detaljima vezanim uz ”novu priču” letovaca i naravno, izoštrila uši na ”zvučno bombardiranje”. Album je u produkcijskom smislu neupitno superioran, kako dosadašnjoj diskografiji benda, tako i onoj recentnoj na hrvatskoj glazbenoj sceni. Uz pomoć Iztoka Turka i gostiju ( što ”živih”, što sempliranih u rasponu od Šabana Šaulića, Joe Maračića Makija, Sexyja, Pehlin Kingsa, zbora Jeka Primorja do metalaca Father) i ponajviše sebe samih, Let 3 su proizveli ultrasonični hi-tech uradak koji postavlja standarde koje će tek rijetki moći dostići.

Album će vjerovatno biti zabavan onima koji očekuju samo provokaciju, eksplicitno spominjanje ženskih i muških spolnih organa, parodiranje narodnjaka te priliku da razbijaju čaše i šire ruke uz ”dozvoljeni urbani bend”. No, svima onima koji se žale kako se Let 3 glazbeno srozao i kako su postali više performeri željni pokazivanja kurčeva treba naglasiti da se radi o ipak malo zahtjevnijem (provokativnom i zabavnom) umjetničkom i glazbenom konceptu.

Umjetnički pristup Leta 3 razlikuje se od ironizacijskog pristupa koji su bili i još su popularni u ovim krajevima. Mi se bavimo proizvodnjom neobičnih kombinacija muzike, asocijacija, imagea, scenskih efekata, plesa... Nas ne zanima ruganje narodnjacima nego sklapanje jakih elemenata kolektivne emocionalnosti - kažu Let3.

Nama su nakon jednokratnog ”bombardiranja” ostale u ušima ugodno bučiti pjesme ”Riječke pičke”, ”Odvest ću te na vjenčanje”, ”Djeca”, a ponajviše fenomenalne, gotov epske ”Ero s onoga svijeta” i ”Sokol”. Album izlazi u studenom kada ćete i sami moći procijeniti o čemu se točno radi.

Objavljeno 21.10.2005.

Vremeplov

Moj prvi ”dug društvu” je bio pomoć jednom društvu za zaštitu dupina. Dio moje zarade od prodaje albuma dajem Greenpeaceu.
Rick Danko (The Band)