Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jason Rigby Quartet svira u riječkom Tunelu

Jason Rigby Quartet svira u riječkom TuneluU subotu u jazz caffeu Tunel gostuje proslavljeni američki saksofonist Jason Rigby i njegov kvartet. Više nego dobre su to vijesti za riječku jazz publiku i redovite posjetitelje jedinog riječkog jazzerskog utočišta.

Ako je suditi po reputaciji i referencama ovog relativno mladog njujorkškog glazbenika i njegovog sastava, biti će to jedna od najjačih riječkih jazz svirki ove godine i, zanimljivo, prvi koncert u Tunelu na kojem će se naplaćivati ulaz.

Nije trebalo proći mnogo vremena da se, još uvijek novi, riječki jazz club Tunel omili stanovnicima našeg zaljeva. Glavni adut kluba i presudan faktor u njegovom brzom uspjehu, osim jedinstvenog i ugodnog ambijenta u prostoru bivšeg tunela, očito je sjajan koncept i vrlo bogat tjedni program koji uključuje redovite svirke rezidentnih i gostujućih, domaćih i stranih (u najširem mogućem smislu) jazz majstora i naučnika. Isto tako, poznavjući afinitete i ambicije ljudi koji stoje iza klupske politike i programa, bilo je pitanje vremena kada će se na Školjiću pojaviti neko zvučnije, strano ime.

Jason Rigby do danas je ostvario nekoliko izdanja na Soul Note, Fresh Sound, Koch Jazz i NuCity Jazz etiketama. Njegov album »Translucent Space« iz 2006. časopis The Wire proglasio je najsvježijim jazz izdanjem te godine i stavio ga na svoju godišnju top ljestvicu petnaest najboljih. Nadalje, New York Times, The Village Voice, Jazziz, AllAboutJazz i mnogi drugi prestižni pratioci svjetskih jazz prilika mnogo su puta isticali i hvalili njegove nastupe. On i njegov kvartet trenutačno su na europskoj turneji kojom promoviraju recentni album The Sage, a zanimljivo je da mu je Rijeka odnosno Tunel jedina postaja u regiji.

Karte za ovaj ekskluzivni jazz »gig« u pretprodaji nabavljive su u Dallasu, Aquariusu te na šanku Tunela po cijeni od 70 kuna. Isto tako, valja napomenuti da je broj karata ograničen.

Voljen Korić / Novi list

Objavljeno 29.10.2008.

Vremeplov

Odlučili smo se ne udaljavati više od milje od svoje kuće, a sada smo prošli ne znam koliko tisuća milja.
Craig Finn (The Hold Steady)