Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jason Rigby Quartet svira u riječkom Tunelu

Jason Rigby Quartet svira u riječkom TuneluU subotu u jazz caffeu Tunel gostuje proslavljeni američki saksofonist Jason Rigby i njegov kvartet. Više nego dobre su to vijesti za riječku jazz publiku i redovite posjetitelje jedinog riječkog jazzerskog utočišta.

Ako je suditi po reputaciji i referencama ovog relativno mladog njujorkškog glazbenika i njegovog sastava, biti će to jedna od najjačih riječkih jazz svirki ove godine i, zanimljivo, prvi koncert u Tunelu na kojem će se naplaćivati ulaz.

Nije trebalo proći mnogo vremena da se, još uvijek novi, riječki jazz club Tunel omili stanovnicima našeg zaljeva. Glavni adut kluba i presudan faktor u njegovom brzom uspjehu, osim jedinstvenog i ugodnog ambijenta u prostoru bivšeg tunela, očito je sjajan koncept i vrlo bogat tjedni program koji uključuje redovite svirke rezidentnih i gostujućih, domaćih i stranih (u najširem mogućem smislu) jazz majstora i naučnika. Isto tako, poznavjući afinitete i ambicije ljudi koji stoje iza klupske politike i programa, bilo je pitanje vremena kada će se na Školjiću pojaviti neko zvučnije, strano ime.

Jason Rigby do danas je ostvario nekoliko izdanja na Soul Note, Fresh Sound, Koch Jazz i NuCity Jazz etiketama. Njegov album »Translucent Space« iz 2006. časopis The Wire proglasio je najsvježijim jazz izdanjem te godine i stavio ga na svoju godišnju top ljestvicu petnaest najboljih. Nadalje, New York Times, The Village Voice, Jazziz, AllAboutJazz i mnogi drugi prestižni pratioci svjetskih jazz prilika mnogo su puta isticali i hvalili njegove nastupe. On i njegov kvartet trenutačno su na europskoj turneji kojom promoviraju recentni album The Sage, a zanimljivo je da mu je Rijeka odnosno Tunel jedina postaja u regiji.

Karte za ovaj ekskluzivni jazz »gig« u pretprodaji nabavljive su u Dallasu, Aquariusu te na šanku Tunela po cijeni od 70 kuna. Isto tako, valja napomenuti da je broj karata ograničen.

Voljen Korić / Novi list

Objavljeno 29.10.2008.

Vremeplov

Vrlo sam sretan, zadovoljan sam životom zato što me iskustvo dovelo do toga da radim ono što želim raditi. Ne žalim za ničim. Sam sam sebe obrazovao. Škola mi je bila dosadna.
Van Morrison