Top singlovi

  1. David Bowie - The Stars (Are Out Tonight)
  2. Depeche Mode -Soothe My Soul
  3. Zaz - On Ira
  4. Mark Knopfler - Privateering
  5. My Buddy Moose - Shine! Shine! Shine!
  6. Muse - Panic Station
  7. Queens Of The Stone Age - I Appear Missing
  8. Lana Del Ray - Young And Beautiful
  9. Thirty Seconds To Mars - Up In The Air
  10. Bullet For My Valentine - P.O.W.

Top album

David Bowie – The Next Day

dvd preporuka

Iron Maiden - "Maiden England Tour"

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jason Rigby Quartet svira u riječkom Tunelu

Jason Rigby Quartet svira u riječkom TuneluU subotu u jazz caffeu Tunel gostuje proslavljeni američki saksofonist Jason Rigby i njegov kvartet. Više nego dobre su to vijesti za riječku jazz publiku i redovite posjetitelje jedinog riječkog jazzerskog utočišta.

Ako je suditi po reputaciji i referencama ovog relativno mladog njujorkškog glazbenika i njegovog sastava, biti će to jedna od najjačih riječkih jazz svirki ove godine i, zanimljivo, prvi koncert u Tunelu na kojem će se naplaćivati ulaz.

Nije trebalo proći mnogo vremena da se, još uvijek novi, riječki jazz club Tunel omili stanovnicima našeg zaljeva. Glavni adut kluba i presudan faktor u njegovom brzom uspjehu, osim jedinstvenog i ugodnog ambijenta u prostoru bivšeg tunela, očito je sjajan koncept i vrlo bogat tjedni program koji uključuje redovite svirke rezidentnih i gostujućih, domaćih i stranih (u najširem mogućem smislu) jazz majstora i naučnika. Isto tako, poznavjući afinitete i ambicije ljudi koji stoje iza klupske politike i programa, bilo je pitanje vremena kada će se na Školjiću pojaviti neko zvučnije, strano ime.

Jason Rigby do danas je ostvario nekoliko izdanja na Soul Note, Fresh Sound, Koch Jazz i NuCity Jazz etiketama. Njegov album »Translucent Space« iz 2006. časopis The Wire proglasio je najsvježijim jazz izdanjem te godine i stavio ga na svoju godišnju top ljestvicu petnaest najboljih. Nadalje, New York Times, The Village Voice, Jazziz, AllAboutJazz i mnogi drugi prestižni pratioci svjetskih jazz prilika mnogo su puta isticali i hvalili njegove nastupe. On i njegov kvartet trenutačno su na europskoj turneji kojom promoviraju recentni album The Sage, a zanimljivo je da mu je Rijeka odnosno Tunel jedina postaja u regiji.

Karte za ovaj ekskluzivni jazz »gig« u pretprodaji nabavljive su u Dallasu, Aquariusu te na šanku Tunela po cijeni od 70 kuna. Isto tako, valja napomenuti da je broj karata ograničen.

Voljen Korić / Novi list

Objavljeno 29.10.2008.

Vremeplov

Ne vjerujem da bih mogla glumiti.Teško bi mi se bilo prilagoditi da budem neka druga osoba, da glumim, jer sam takva kakva jesam i nije mi lako biti netko drugi.
Dolores O’Riordan (The Cranberries)