Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jazz u Stereu!

Jazz u Stereu!Danas, u utorak 04.05.2010. u riječkoj Stero Dvorani nastupiti će jedan od jazz velikana John Scofield sa svojim bendom.

Johna Scofielda smatraju jednim od ”velike trojke” aktualnih jazz gitarista zajedno s Patom Methenyjem i Bill Frisellom. Njegov glazbeni utjecaj započeo je već u sedamdesetima, a danas je još jači.

Scofield posjeduje vrlo prepoznatljiv zvuk, vrhunski je jazz improvizator čija se glazba može smjestiti izmđu post-bopa, funkom obojenog jazza i Rythm&Bluesa. Rođen u Ohiou, a rastao u prdgrađu Connecticuta, Scofield je uzeo gitaru u ruke sa 11 godina, inspiriran rock i blues gitaristima. Pohađao je Berklee College of Music u Bostonu.

Nakon debi albuma snimljenog s Gerryem Mulliganom i Chetom Bakerom, Scofield postaje član Billy Cobham-George Duke sastava na dvije godine. 1977. snima s Charlesom Mingusom, te se pridružuje Gary Burton kvartetu. Internacionalnu karijeru kao autor i vođa sastava započinje 1978. godine. Od 1982.-1985. nalazimo ga na turnejama i snimkama s Miles Davis-om. Iskustvo s Miles-om gurnulo ga je u prvi plan i osvjestilo kao
jazz glazbenika i skladatelja.

Od tada on vodi vlastite istaknute sastave na internacionalnoj jazz sceni. Snimio je više od 30 albuma kao vođa sastava, a mnogi od njih već su klasici. Poznate su njegove glazbene suradnje sa suvremenim glazbenicima kao što su: Pat Metheny, Charlie Haden, Eddie Harris, Medeski, Martin & Wood, Bill Frisell, Brad Mehldau, Mavis Staples, Government Mule, Jack DeJohnette, Joe Lovano i Phil Lesh. Svirao je i snimao izmđu ostalih s Tonyem Williamsom, Jimom Hallom, Ronom Carterom, Herbieem Hancockom, Joeom Hendersonom, Daveom Hollandom i Terumasa Hinom.

Tijekom karijere Scofield je svoj tradcionalni jazz pristup obogatio funk orijentiranom električnom glazbom. Umjetnik je vrlo otvorenog glazbenog razmišljanja, koji na turnejama s vlastitim sastavima provodi oko 200 dana godišnje. Vanredni je profesor na New Yorkškom univerzitetu i sretno oženjeni otac dvoje djece.

John Scofield Jazz Quartet jesu:
John Scofield - gitara
Michael Eckroth - klavir, klavijature
Ben Street - kontrabas
Bill Stewart -- bubnjevi

Vrata se otvaraju u 19:00, a koncert počinje u 20:00.

Cijena ulaznice: 150 kn (Dallas).

Objavljeno 04.05.2010.

Vremeplov

Uvijek sam znao da će me gledanje unatrag na moje suze nasmijati, ali nisam znao da će me gledanje unatrag na moj smijeh rasplakati…
Cat Stevens