Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jazz u Stereu!

Jazz u Stereu!Danas, u utorak 04.05.2010. u riječkoj Stero Dvorani nastupiti će jedan od jazz velikana John Scofield sa svojim bendom.

Johna Scofielda smatraju jednim od ”velike trojke” aktualnih jazz gitarista zajedno s Patom Methenyjem i Bill Frisellom. Njegov glazbeni utjecaj započeo je već u sedamdesetima, a danas je još jači.

Scofield posjeduje vrlo prepoznatljiv zvuk, vrhunski je jazz improvizator čija se glazba može smjestiti izmđu post-bopa, funkom obojenog jazza i Rythm&Bluesa. Rođen u Ohiou, a rastao u prdgrađu Connecticuta, Scofield je uzeo gitaru u ruke sa 11 godina, inspiriran rock i blues gitaristima. Pohađao je Berklee College of Music u Bostonu.

Nakon debi albuma snimljenog s Gerryem Mulliganom i Chetom Bakerom, Scofield postaje član Billy Cobham-George Duke sastava na dvije godine. 1977. snima s Charlesom Mingusom, te se pridružuje Gary Burton kvartetu. Internacionalnu karijeru kao autor i vođa sastava započinje 1978. godine. Od 1982.-1985. nalazimo ga na turnejama i snimkama s Miles Davis-om. Iskustvo s Miles-om gurnulo ga je u prvi plan i osvjestilo kao
jazz glazbenika i skladatelja.

Od tada on vodi vlastite istaknute sastave na internacionalnoj jazz sceni. Snimio je više od 30 albuma kao vođa sastava, a mnogi od njih već su klasici. Poznate su njegove glazbene suradnje sa suvremenim glazbenicima kao što su: Pat Metheny, Charlie Haden, Eddie Harris, Medeski, Martin & Wood, Bill Frisell, Brad Mehldau, Mavis Staples, Government Mule, Jack DeJohnette, Joe Lovano i Phil Lesh. Svirao je i snimao izmđu ostalih s Tonyem Williamsom, Jimom Hallom, Ronom Carterom, Herbieem Hancockom, Joeom Hendersonom, Daveom Hollandom i Terumasa Hinom.

Tijekom karijere Scofield je svoj tradcionalni jazz pristup obogatio funk orijentiranom električnom glazbom. Umjetnik je vrlo otvorenog glazbenog razmišljanja, koji na turnejama s vlastitim sastavima provodi oko 200 dana godišnje. Vanredni je profesor na New Yorkškom univerzitetu i sretno oženjeni otac dvoje djece.

John Scofield Jazz Quartet jesu:
John Scofield - gitara
Michael Eckroth - klavir, klavijature
Ben Street - kontrabas
Bill Stewart -- bubnjevi

Vrata se otvaraju u 19:00, a koncert počinje u 20:00.

Cijena ulaznice: 150 kn (Dallas).

Objavljeno 04.05.2010.

Vremeplov

Ponekad bih volio da se ne shvaćamo toliko ozbiljno.
Don Henley (The Eagles)