Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kastav Blues Festival - Glazba i fotografija na jednom mjestu

Kastav Blues Festival - Glazba i fotografija na jednom mjestuKastav Blues Festival, ekskluzivan glazbeni doživljaj u gradu Kastvu održava se u večernjim satima 17. kolovoza.

Ova će glazbena poslastica okupiti svjetski eminentna imena blues glazbe, a predviđeno je i nekoliko tematski bliskih izložbi slika i fotografija.

Kastav blues festival je iniciran od strane hrvatskog, internacinalno poznatog fingerstyle gitarista Damira Halilića Hala koji je i umjetnički direktor festivala.

17. kolovoza u Kastvu, nastupit će:
Michael Roach - jedan je od najcjenjenijih interpretatora tradicionalnog bluesa, a već je gostovao u Hrvatskoj 2006. godine.

Johnny Mars - zovu ga ’Jimi Hendrix usne harmonike’, a svoju je karijeru započeo šezdesetih godina prošlog stoljeća u New Yorku i San Franciscu surađujući s Billom Grahamom. Početkom devedesetih surađuje s grupom Bananarama, njegovu ste harmoniku mogli čuti na hit-singlovima poput ”Preacher Man,” ”Megalomaniac,” i ”Long Train Running”.

Michael i Alan Messer - Michael je jedan od vodećih slide gitarista i stručnjak za resonator gitare. Osim hvalospjeva kritike Messer uživa i veliki ugled svojih kolega, spomenimo samo Johnnya Casha. U Kastvu će nastupiti u duetu s Edom Genisom.

Brat Alan od sredine sedamdesetih živi i radi u SAD-u. Lista imena koja je fotografirao duga je i impresivna, a uključuje i glazbenike kao što su The Rolling Stones, The Beatles, Johnny Cash, Elton John, U2 i drugi... Dobitnik je brojnih nagrada uključujući i najprestižnije kao što je Grammy. U Kastvu će se predstaviti retrospektivnom izložbom svojih radova.

Bernie Marsden - nekadašnji je član planetarno popularne hard rock skupine Whitesnake za koju je napisao i najveće uspješnice poput ”Fool For Your Loving”. Danas djeluje na britanskoj blues sceni i surađuje sa zvijezdama poput Ringo Starra, Robert Planta, Deep Purple, Elkie Brooks, Paul Rodgers itd.

Program događanja:

Od 10 h na ulicama i trgovima grada
6. Vela umjetnička radionica

Trg Matka Laginje u 17 h
Izložba slika: Božidar Milinović, Ivan Petričić

Voltica u 19 h
Izložba covera: Alan Messer

Crkva sv. Trojice u 20 h
Izložba Metamorfoze (objekti, instalacije i fotografije): Alen Šimoković

Crekvina u 21 h, koncerti:
Michael Roach & Johnny Mars
Michael Messer & Ed Genis
Bernie Marsden
Kastav Blues Band
Hal

Foto-retrospektiva: Alan Messer.

Izvođači koji predstavljaju dio vrha svjetske blues scene, izložbe Ivana Petričića i Božidara Milinovića te dodatni ugođaj za koji će se pobrinuti ulični blues svirači, zasigurno će pružiti kozmopolitski osjećaj ugode koji je zajednički svim sredinama koje imaju sluha za ovakva događanja, nadaju se organizatori. Program potražite na www.halmusicland.com.

Objavljeno 06.08.2008.

Vremeplov

Mašta je ključ za razumijevanje moje lirike. Ostalo je obojano s malo znanstvene fantastike.
Jimi Hendrix