Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

KLJUČ ZA GOSPEL

Irena Čepulić, najčešća vokalna solistica u grupi Rivers objašnjava na VIPmusic.hr nastanak tracklistinga njihovog albuma prvijenca:
- Kod obrada smo pokušale dozvati iz sjećanja neke pjesme iz različitih žanrova koje se čine nespojivim. Tako npr. instrumentalno je ”Thunderstruck” pomiješan s bluesom, ”Son of the preacherman” koja je zapravo spora i gotovo ”lijena” pjesma s brzim New Orleans ritmom, ”Lopov Jack”, hrvatski rock klasik sa funkom i jazzom, ”Bei mir bist du schoen” s gipsy ritmom, dok u isto vrijeme u bazi svega se vokalna pratnja oslanja na gospel harme i njegove zakonitosti.
- Obrade su nesvakidašnje iz još jednog razloga. Obično, kada razni izvođači rade obrade, uzmu stare hitove i daju im neki loop pa ih malo moderniziraju. Ovdje je obrnuto. Pjesme nisu modernizirane. Zapravo su promijenile žanr, a zvuče kao da su prebačene još dalje u prošlost. Tako dobijete dojam kao da su ”originali”. Možda bi se netko i uvrijedio na to, no ne vjerujem da će se George Michael naljutiti. On neće vjerojatno nikad ni saznati o našoj obradi. Možda bi nas jedino Damir Urban mogao ganjati po Korzu, ha, ha...

Objavljeno 13.07.2005.

Vremeplov

Imam taj glupi talent za te glupe tinejdžerske pjesmice...
Paul Anka