Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

KLJUČ ZA GOSPEL

Irena Čepulić, najčešća vokalna solistica u grupi Rivers objašnjava na VIPmusic.hr nastanak tracklistinga njihovog albuma prvijenca:
- Kod obrada smo pokušale dozvati iz sjećanja neke pjesme iz različitih žanrova koje se čine nespojivim. Tako npr. instrumentalno je ”Thunderstruck” pomiješan s bluesom, ”Son of the preacherman” koja je zapravo spora i gotovo ”lijena” pjesma s brzim New Orleans ritmom, ”Lopov Jack”, hrvatski rock klasik sa funkom i jazzom, ”Bei mir bist du schoen” s gipsy ritmom, dok u isto vrijeme u bazi svega se vokalna pratnja oslanja na gospel harme i njegove zakonitosti.
- Obrade su nesvakidašnje iz još jednog razloga. Obično, kada razni izvođači rade obrade, uzmu stare hitove i daju im neki loop pa ih malo moderniziraju. Ovdje je obrnuto. Pjesme nisu modernizirane. Zapravo su promijenile žanr, a zvuče kao da su prebačene još dalje u prošlost. Tako dobijete dojam kao da su ”originali”. Možda bi se netko i uvrijedio na to, no ne vjerujem da će se George Michael naljutiti. On neće vjerojatno nikad ni saznati o našoj obradi. Možda bi nas jedino Damir Urban mogao ganjati po Korzu, ha, ha...

Objavljeno 13.07.2005.

Vremeplov

Amerika me je naučila da se vratim na bazične vrijednosti rada. Osjećao sam da mogu pobijediti situaciju u koju sam stavljen, a na primarnom nivou osjećao sam da mogu razumjeti sve te ljude koji su bili radnici, čistači i dostavljači i da ih mogu gledati kao sebi ravne. Kada sam počeo dobivati redateljske poslove u serijama i na filmu, Amerika je osvijestila u meni ono što je tamo usko povezano, a to su vrijeme i novac.
Goran Gajić, redatelj