Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Laibach 5. srpnja na Riječkim ljetnim noćima

Laibach 5. srpnja na Riječkim ljetnim noćimaLaibach nikada nije pokušao biti obična rock grupa. Barijere koje su rušili nerijetko su bile fizičke, a podjednako i mentalne i ideološke. Veliki spektakl u riječkom Torpedu, pripreman posebno za Riječke ljetne noći, temelji se na njihovom albumu „Volk“, čija europska promotivna turneja traje već više od godinu dana s oko stotinu koncerata, između ostalih i u znamenitoj pariškoj dvorani Elysee Montmatre.

Riječ je o albumu s interpretacijama nacionalnih himni, uključujući i himnu NSK, države bez teritorija i nacionalnih granica koju je osnovao Laibach početkom devedesetih godina. Koncert će se doržati 5. srpnja, lokacija je Tvornica Torpedo (hala 1), a početak je u 21,30 sati.

Na ovom albumu, komentaru pop kulture, nacionalne himne nesumnjivo postaju savršene pop pjesme, a svaka je od njih temeljena i inspirirana originalnom himnom. Reinterpretacijom glazbe i prijevodom stihova svake himne, ovaj band nudi i primjereno tumačenje današnje političke situacije pa i upozorenje za buduće generacije.

Riječke ljetne noći je glazbeno - scenski festival koji se ove godine održava od 27. lipnja do 25. srpnja ove godine. I ovo pet izdanje Festivala programski je iznimno bogato i raznovrsno. Stoga ne propustite biti i vi dio jubilarnoga petoga festivala „Riječke ljetne noći“ te rezervirajte svoje mjesto pod zvijezdama na vrijeme.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni riječkoga Kazališta (Verdijeva 5, tel. 051/337 -114, e –mail: blagajna@rijeckeljetnenoci.com), u Turističkom informativnom centru (Korzo 33, tel. 051/335 -882), putem interneta na www.kulturaplus.com i na kartomatu na Korzu.

Laibach - Tanz Mit Laibach

Objavljeno 19.06.2008.

Vremeplov

Top lista Nadrealista je pokazala da primitivizam ne postoji samo u ruralnim područjima, nego i u intelektualnim i političkim krugovima - što se kasnije pokazalo istinitim.
Sejo Sexon (Zabranjeno pušenje)