Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Let 3 prednjači nominacijama za Zlatnu Kooglu

Tijekom dva tjedna su u prvom krugu glasovali mnogobrojni predstavnici glazbenih medija, diskografskih kuća, i glazbenici sami, te svojim prijedlozima odlučili finaliste u svim ponuđenim domaćim i inozemnim kategorijama. U drugom krugu glasanja o pobjednicima će odlučivati isključivo glasači putem službenih web stranica nagrade, te dodatnim načinima glasovanja, telefonom, glasačkim listićima u novinama.

Let 3 s devet komada predvodi nominacije za ovogodišnju Zlatnu Kooglu, slijedi Svadbas sa sedam, a šest ima Leut Magnetik, dok Natali Dizdar ima pet, te Father i Eddy Meets Yannah po četiri nominacije. Let 3 su redom nominirani u gotovo svim raspoloživim kategorijama, njih devet od 14 mogućih, i to za najbolji album, grupu, koncertni nastup, produkciju, likovno oblikovanje, videospot, nagradu publike te Zoran Prodanović za najboljeg instrumentalistu. Na nominacijama su dobro prošle još jedne riječke uzdanice, Father, koje su nominirane za novog izvođača, videospot, web godine te Mihael Prosen i za izvođača godine.

U antikategorijama, Zlatna roogla najzastupljeniji su Miroslav Škoro (najgori album, pjesma i nastup godine) te stara mušterija svih antiizbora, Jacques Houdek, a svoje je mjesto našao i Dino Dvornik koji je nominiran za najgoreg DJ-a godine.

Ovogodišnji finalisti se objavljuju 13. veljače 2006. godine u medijima i na službenim web stranicama nagrade Zlatna Koogla, a glasovanje u drugom krugu traje do 25. ožujka tekuće godine. Time je glasačko tijelo Zlatne Koogle najdemokratičnije, najbrojnije i najobuhvatnije što se tiče ujedinjenja i vođenja brige o pravičnosti i zastupljenosti svih segmenata i učesnika glazbene scene od izvođača, diskografa, preko medija, do publike. Info i glasanje na www.zlatnakoogla.com.

Objavljeno 14.02.2006.

Vremeplov

Ritam ili imaš ili nemaš a kad ga imaš onda je to potpuno.
Elvis Presley