Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Let3 je grupa ogromnog hit potencijala

Nakon ’Rado ide Srbin u vojnike’ i ’Ero s onoga svijeta’, treći singl Leta3 s albuma Bombardiranje Srbije i Čačka je ’Dijete u vremenu’, ”fascinantna rekonstrukcija zvukova i mitova iz 70-tih, prigodno zamotana u preradu velikog ’novokomponovanog’ hita ’Dođi da ostarimo zajedno’ Šabana Šaulića” (citat iz recenzije Ilka Čulića). Pjesma je bazirana na semplu teme uspješnice ’Child In Time’ Deep Purplea, a sadrži također i sample ’Another Brick In The Wall pt.2’ Pink Floyda.

Na prvim preslušavanjima albuma u Zagrebu, Rijeci, Ljubljani i Beogradu pjesma ’Dijete u vremenu’ jednoglasno je ocjenjena kao remek-djelo u rangu najvećih hitova Leta3 s ogromnim hit potencijalom (isto tako i od strane izaslanstva uredništva Ri-rock.coma). Nije to ništa čudno uzme li se u obzir da je nastala na kosturu Šabanovog hita oko kojeg je Let3 sazidao slojevit i lucidan aranžman uz fenomenalnu Prljinu vokalnu izvedbu, hvale se oni. Lucidnim vokalnim akrobacijama pjesmu ’Dijete u vremenu’ je uz Prlju obogatio riječki pjevač Žanil Žak Tataj, poznat po iznimno velikom rasponu glasovnih mogućnosti, posebice visokih registara. Žak je bio glavni vokal u svojevremeno lokalno polularnoj riječkoj metal grupi Jersey, te u legendarnim trash sweet pop metal grupaciji Divlje Jagode.

Sukladno tekstu, uprizoreno video izdanje ’Dijete u vremenu’ prikazat će uzbudljivu ljubavnu priču prepunu neočekivanih obrata i neizvjesnog završetka koja će sve gledatelje ostaviti bez daha, u režiji poznatog majstora Gonze. Posebnu pozornost izazvat će kadrovi snimljeni u zrakoplovu MD-82 koji je ljubazno ustupila kompanija Air Adriatic.

Već u prvim javnim izvođenjima na Zuhra Showu Nove TV i u Beogradu ’Dijete u vremenu’ prepoznato je kao novi veliki koncertni favorit, što će itekako doprinijeti atraktivnosti koncerata Leta3.

Dvije ekskluzivne premijere održat će se na day-by-day koncertima Leta3 u zagrebačkom klubu Močvara 23. i 24. svibnja. Prodaja karata ide iznad svih očekivanja i po svemu sudeći oba će biti rasprodani unaprijed, kako je bio slučaj s posljednjim nastupom Leta3 u istom prostoru.

Objavljeno 19.05.2006.

Vremeplov

Johnny Cash je jedan od rijetkih koji će proći kroz ”veliko bijelo svjetlo”. Kako vrijeme bude prolazilo postat će daleko važniji od ove glazbene industrije.
Dolly Parton