Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Let3 je grupa ogromnog hit potencijala

Nakon ’Rado ide Srbin u vojnike’ i ’Ero s onoga svijeta’, treći singl Leta3 s albuma Bombardiranje Srbije i Čačka je ’Dijete u vremenu’, ”fascinantna rekonstrukcija zvukova i mitova iz 70-tih, prigodno zamotana u preradu velikog ’novokomponovanog’ hita ’Dođi da ostarimo zajedno’ Šabana Šaulića” (citat iz recenzije Ilka Čulića). Pjesma je bazirana na semplu teme uspješnice ’Child In Time’ Deep Purplea, a sadrži također i sample ’Another Brick In The Wall pt.2’ Pink Floyda.

Na prvim preslušavanjima albuma u Zagrebu, Rijeci, Ljubljani i Beogradu pjesma ’Dijete u vremenu’ jednoglasno je ocjenjena kao remek-djelo u rangu najvećih hitova Leta3 s ogromnim hit potencijalom (isto tako i od strane izaslanstva uredništva Ri-rock.coma). Nije to ništa čudno uzme li se u obzir da je nastala na kosturu Šabanovog hita oko kojeg je Let3 sazidao slojevit i lucidan aranžman uz fenomenalnu Prljinu vokalnu izvedbu, hvale se oni. Lucidnim vokalnim akrobacijama pjesmu ’Dijete u vremenu’ je uz Prlju obogatio riječki pjevač Žanil Žak Tataj, poznat po iznimno velikom rasponu glasovnih mogućnosti, posebice visokih registara. Žak je bio glavni vokal u svojevremeno lokalno polularnoj riječkoj metal grupi Jersey, te u legendarnim trash sweet pop metal grupaciji Divlje Jagode.

Sukladno tekstu, uprizoreno video izdanje ’Dijete u vremenu’ prikazat će uzbudljivu ljubavnu priču prepunu neočekivanih obrata i neizvjesnog završetka koja će sve gledatelje ostaviti bez daha, u režiji poznatog majstora Gonze. Posebnu pozornost izazvat će kadrovi snimljeni u zrakoplovu MD-82 koji je ljubazno ustupila kompanija Air Adriatic.

Već u prvim javnim izvođenjima na Zuhra Showu Nove TV i u Beogradu ’Dijete u vremenu’ prepoznato je kao novi veliki koncertni favorit, što će itekako doprinijeti atraktivnosti koncerata Leta3.

Dvije ekskluzivne premijere održat će se na day-by-day koncertima Leta3 u zagrebačkom klubu Močvara 23. i 24. svibnja. Prodaja karata ide iznad svih očekivanja i po svemu sudeći oba će biti rasprodani unaprijed, kako je bio slučaj s posljednjim nastupom Leta3 u istom prostoru.

Objavljeno 19.05.2006.

Vremeplov

Glazba često može postati soundtrack za glavne događaje u nečijem životu.
Sheryl Crow