Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

LIBURNIA JAZZ - Jazz Ex tempore

Udruga Liburnia Jazz /Elvis Stanić, predsjednik /Konjsko 92 c. 51415 Lovran / tel. 091/20-11-531 /tel/fax 051/ 292-466 /e-mail: liburniajazz@net.hr, web: www.elvis-stanic.hr.

Udruga Liburnia Jazz u suorganizaciji s Festivalom Opatija i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, organizira manifestaciju «Jazz Ex Tempore» koja će se održati u opatijskoj Vili Angiolini od 1.-6. listopada 2005. godine.

Jazz Ex tempore okuplja eminentne jazz umjetnike iz nekoliko zemalja koji će tijekom jednotjednog boravka u Opatiji zajednički muzicirati i za tu prigodu skladati originalne kompozicije nadahnute hrvatskim mediteranskim podnebljem.

Posebna zanimljivost ove manifestacije jest istraživanje sličnosti i razlika između različitih kulturnih tradicija i glazbenih izraza Europe (Italija, Francuska, Balkan, Hrvatska), Afrike (Mali), Latinske Amerike (Kuba) te njihovo preoblikovanje u suvremenu jazz glazbu.

S obzirom da je riječ o jazz i etno glazbi i umjetnicima, čitav će projekt imati karakter ekstemporacije, odnosno izvedbene improvizacije na licu mjesta. Odatle i paralela sa srodnim likovnim manifestacijama, gdje umjetnici u točno određenom vremenu i mjestu stvaraju nova umjetnička djela.

Vrhunac realizacije projekta bit će cjelovečernji koncert djela nastalih
tijekom jednotjedne suradnje, tonsko snimanje koncerta, te objavljivanje CD-a.

Budući da će na jednom mjestu u isto vrijeme u Opatiji boraviti vrhunski jazz instrumentalisti i skladatelji, bit će organizirano i nekoliko glazbenih radionica tzv. jazz talkova u kojima će glazbenici prenijeti dio svog znanja i vještina na mlade glazbenike. Radionice će biti otvorene i za građanstvo, a imaju oblik prezentacije, razgovora i instrukcija.

Ovim projektom Opatija se svrstava među europske gradove kulture koji uključujući svjetske umjetnike u domaće projekte, obogaćuju i nadograđuju vlastitu kulturu, te je pronose preko teritorijalnih granica.

RADIONICE / WORKSHOPS

2. X. , subota , 17.00 h – «Utjecaj afričke tradicionalne glazbe na suvremeni jazz» predavač: Cheick - Tidiane Seck

3. X. , nedjelja , 17.00 h – «Etno elementi u jazz glazbi» predavač: Vasil Hadžimanov

4. X. , ponedjeljak , 17.00 h – «Afro-kubanske i latino udaraljke» predavač: Silvano Mustelier Cabrejas

5. X. , srijeda , 17.00 h – «Radionica za bubnjare: Jazz solo» predavač: Arnaud Delafosse

KONCERT: 6.X. , četvrtak, 20.30 h – Jazz Ex Tempore – završni koncert.

Robert Paulić

Objavljeno 17.09.2005.

Vremeplov

Na fakultetu sam studirao politiku, pa me to zanima. Kako neki vole pročitati dobru knjigu ili preslušati neki CD, tako ja imam potrebu za politikom. Mislim da će kapitalizam uskoro propasti jer mnoge stvari ne štimaju u njemu, posebno u Britaniji. Ma politika je svugdje zanimljiva, bilo da je riječ o Venecueli, Kosovu, Walesu...
Nicky Wire (Manic Street Preachers)