Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Listopad u Art-kinu!

Listopad u Art-kinu!U listopadu će se u Art-kinu dogoditi čak dvije premijere, svečana otvaranja Tjedna češkog filma te Dana crnogorskog filma, filmovi sa Zagreb film festivala te Filmomanija 3 – najbolji filmovi sa svjetskih filmskih festivala.

Listopad otvara film ”Odlasci” (”Okuribito”) Yôjira Takite, dobitnik Oscara za strani film. Japanska drama Yôjira Takite o čelistu koji pronađe posao kao osoba koja kroz čudesni japanski ritual kroz koji se pokojnik na poseban način priprema za smrt - dobitnik je i deset glavnih japanskih filmskih nagrada.

Dane crnogorskog filma (05.06.12. i 14. 10.) otvara film ”Zlatne čaklje” Zorana Bojovića s Bore Leejem u glavnoj ulozi.

U subotu, 09.10. u 20:00 održat će se svečana premijera socijalne doku mjuzikl komedije ”Marijine”, redateljice Željke Sukove s Ninom Violić, Željkom Sukovom i Milom Čuljak u glavnim ulogama. Film se transformira u susjedski reality show u duhu plesno socijalizacijske večeri situirane u ambijentu stana pokojne Marije Violić na Trsatu.

Listopad 2010. će obilježiti i Tjedan češkog filma (12.-17.10.), koji se svečano otvara filmom ”Žene na kušnji” (”Ženy v pokušení”) Jiříja Vejděleka koji je pogledalo već više od milijun gledatelja. Između ostalih, publika će moći pogledati ”Zaštitnika” (”Protektor”) Mareka Najbrta, nagrađenog sa šest Čeških lavova kao i ”Kawasakijevu ružu” (”Kawasakiho růže”) Jana Hřebejka – aktualni češki kandidat za nagradu Europske filmske akademije.
U Art-kinu Croatia će 16.10. u 20:00 biti održana dugoočekivana premijera dokumentarnog filma o riječkoj pop-rock grupi FIT - ”ROCK’N’ROLL JE KRIV ZA SVE?” autora Sanjina Stanića, Marka Bezića i Deana Lalića.

Ističemo i program Filmomanija 3 koji u Art-kinu donosi izvrsne filmove nagrađene na svjetskom filmskim festivalima - poput ”Turneje”(”Tournee”) Mathieu Amalrica, ”Četiri lica” (”Le quattro volte”) Michelangela Frammartina, nagrađenog posebnom nagradom žirija na Cannesu 2010. , te ”Katalin Varga” (”Katalin Varga”) Petera Stricklanda, dobitnika nagrade za europsko otkriće godine - European Film Awards 2009. Publika Art-kina moći će vidjeti i ”Poeziju” (”Shi”), Chang-Dong Leeja, film nagrađen na Cannesu za najbolji scenarij.
Stiže i ”klimatski blockbuster” ”Age of stupid” Franny Armstrong, s Peteom Postlethwaiteom u ulozi čovjeka koji živi sam u uništenom svijetu 2055.
U programu Queer momenti (Queer Zagreb) gledat ćemo ”Veleposlanika Sodome” (”El consul de Sodoma”) Sigfrida Monleóna.


Tu je i izvrstan dokumentarac u suradnji s Restart Zagreb - ”Kuhanje povijesti” (”Ako sa varija dejiny”) Petera Kerekesa - šest ratova, 10 recepata i 60.361.024 mrtvih – ‘Kuhanje povijesti’ fascinantna je priča o prošlosti. Program u listopadu zatvara maštovita bajka ”Imaginarij doktora Parnassusa”, („Imaginarium of Dr. Parnassus“), film kultnog redatelja Terry Gilliama s Heathom Ledgerom, Christopherom Plummerom, Tom Waitsom i Johnny Deppom u glavnim ulogama.

Objavljeno 04.10.2010.

Vremeplov

Otpor prema neprirodnim situacijama zapravo uvijek nosimo u sebi. Čovjek je slobodan kada ima izbora.
Pavica Čabrijan (Paraf), intervju za RiRock.com