Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ljeto na Gradini: 31.08.– 06.09.2010.

Ljeto na Gradini: 31.08.– 06.09.2010.U nastavku vam donosimo kompletan program Ljeta na Gradini z arazdoblje od 31.08. do 06.09.2010.

ZIJAH SOKOLOVIĆ I „LOLITA“: „MEDVJED“
Utorak, 31. kolovoza 2010. u 21:00

Šala za jazz trio i jednog glumca u deset slika prema tekstu Antuna Pavloviča Čehova

Dramsko-glazbeni dijalog između glumca i pratećih instrumenata, najkraći je opis predstave „Medvjed“ u režiji Zijaha Sokolovića. Zijah se, umjesto doslovne interpretacije predloška ruskog pisca Čehova, upustio u zanimljiv kazališni eksperiment, zamislivši predstavu kao dramsko-glazbeni dijalog između glumca i instrumenata koje svira ljubljanski jazz sastav „Lolita“. Na tragu avangardnih tendencija koje su težile povezivanju različitih oblika umjetnosti, u ovoj su predstavi na neobičan način sučeljeni jazz i glumačko majstorstvo, iz čega proizlaze ponekad začudni spojevi zvuka i teksta. Predstava „Medvjed“ jedan je od onih malih kazališnih bisera, koji u klasičnim tekstovima otkrivaju posve novu dimenziju i pritom još uspijevaju uspostaviti kreativan dijalog s drugim umjetnostima.
Cijena ulaznice: 80 kuna (na dan predstave 100 kuna)

FILM: „ŽENA KOJOJ SAM ČITAO“
Srijeda, 01. rujna 2010. u 20:30

Uloge: Ralph Fiennes, Kate Winslet, David Kross, Lena Olin
Režija: Stephen Daldry; 2008.; drama, romansa; Rotten Tomatoes: 61%

Smještena u vrijeme nakon Drugog svjetskog rata, radnja prati zabranjenu ljubav tinejdžera i dvostruko starije žene. Cijela priča započinje s Michaelom Bergom, petnaestogodišnjim mladićem iz Berlina. Nakon što mu jednog dana pozli u tramvaju, u pomoć mu priskače nepoznata žena po imenu Hanna koja ga nakon toga otprati kući. Dijagnosticirana mu je žutica i doktor mu je „naredio“ tri mjeseca strogog mirovanja. Nakon što se oporavio, Michael kupuje buket cvijeća i kreće se zahvaliti ženi koja mu je pomogla. Ubrzo se njih dvoje upuste u romantičnu vezu koju skrivaju od svih. Michael otkrije da Hanna voli da joj se čita te njih dvoje provode prekrasne trenutke uz stranice Odiseje i Huckleberryja Finna. No, jednog dana Hanna nestaje te ostavlja zaljubljenog Michaela slomljena srca. Osam godina kasnije, Michael je student prava koji prati suđenje ratnim zločincima iz Drugog svjetskog rata. Tada Hanna opet ulazi u njegov život, ali ovaj put kao okrivljenica za strašne zločine.

Cijena ulaznice: 25 kuna


THE BAMBI MOLESTERS
Četvrtak, 02. rujna 2010. u 20:30

Koncert sisačke instrumentalno surf-rock skupine međunarodnoga ugleda

Bambi Molestersi osnovani su 1995. godine u Sisku, te od svog početka sviraju starinski surf-rock iz 60-ih godina u suvremenom obliku čime uspješno grade domaću ali i stranu glazbenu karijeru. Najveći uspjeh doživljavaju nakon što ih američka grupa REM poziva na svoju europsku turneju kao tzv. „opening band“ te mnogi smatraju da su Molestersi, u svjetskim razmjerima, uz slovenski Laibach, vjerojatno najpoznatiji rock bend s ovih prostora. Ovaj jedinstveni bend čine Lada Furlan Zaborac (bas gitara), Hrvoje Zaborac (bubanj), Dalibor Pavičić i Dinko Tomljanović (gitara). Molestersi su dosad izdali osam albuma, a posljednji, „As the Dark Wave Swells“, koji je producirao Chris Eckman, već sada konkurira za naslov najboljeg ovogodišnjeg glazbenog ostvarenja u Hrvatskoj.

Cijena ulaznice: 60 kuna (na dan koncerta 80 kuna)


KLAPSKE MINIJATURE:
Petak, 03. rujna 2010. u 20:30

Nastupaju klape: Hreljin (ž) – Hreljin, Trabakul (m) – Kostrena, Volta (ž) - Krk

Treću godinu zaredom „Klapske minijature” prkose komercijalizaciji klapske pjesme, stadionima, sportskim dvoranama i pompoznim gala konceratima, te naglašavaju baštinu i ”a capella” izvedbu kako bi izvornu ”sotto voce” pjesmu vratili u izvorni klapski ambijent - pod zvjezdanim nebom, pokraj kamenih zidova i ispred mnoštva ljubitelja prave, autohtone klapske pjesme. Mlade i talentirane klape iz Rijeke, Istre i Zagreba pjevaju u svakom kutku gradine, bez uzvišenja pozornice, reflektora i mikrofona. Poslušajte njihov nježni pjev, pjev hrvatske kulture i baštine i identiteta domaćega čovjeka. U proteklih 9 izdanja Minijatura nastupile su klape koje su izgradile renome u klapskome svijetu: Petrada, Pinguentum, Armorin, Crikvenica, Teranke, Baklje, Morčić i mnoge druge. Klapama ovakvi nastupi najviše koriste za pripremu pred veći nastup, uvježbavanje tehnike i svladavanje treme, ali i guštanje sa svima koji klapu žele čuti u svom najprirodnijem izdanju. Ulaz slobodan!


ARIJANA ČULINA: „ZA EUROPU SPREMNI“
Nedjelja, 05. rujna 2010. u 20:30

Naša društvena i politička svakodnevica u interpretaciji Arijane Čuline

Još 2005. godine Arijana Čulina izdala je zbirku satiričnih kolumni pod imenom „Za Europu spremni“. Zahvaljujući kojekakvim aferama, blokadama, generalima i sudovima, isti je naslov i danas jednako aktualan. Vlastitu zbirku poznata je splitska spisateljica prekrojila u monodramu koju, sama i izvodi. Čulinine kolumne daju duhovitu kritiku hrvatskog društva i političkih zbivanja. Neki od uvijek vrućih problema kojima se tamo bavi su jal među ljudima po principu „nek’ susjedu crkne krava“, homoseksualizam, međudjelovanje ljudi i tehnologije, razlike između starih i mladih, bespravne gradnje, zanemarivanje ljudskih prava itd. Nađe se tu i pokoja lakša tema poput odavanja počasti zahodima, svakodnevnog (ne)pridržavanja bontona ili ismijavanja novijeg hrvatskog leksika.

Cijena ulaznice: 60 kuna (na dan predstave: 80 kn)


Pokrovitelji programa:
Grad Rijeka, Turistička zajednica Grada Rijeke, Hypo Alpe-Adria Bank

Prodajna mjesta ulaznica:
Turistički informativni centar Korzo, Kartomat Korzo, Caffe bar „Gradina“ (Trsatska gradina), Agencija „New Sound“ Matulji, www.kulturaplus.com

Objavljeno 31.08.2010.

Vremeplov

Glazba je uzvišenija forma od mudrosti i filozofije... u njoj duh živi, razmišlja i kroz nju utječe.
Ludwig van Beethoven