Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ljeto na Gradini od 07. do 10.09.2010

Ljeto na Gradini od 07. do 10.09.2010U nastavku vam donosimo najavu događanja u sklopu manifestacije Ljeto na Gradini 2010. u periodu od 07. do 10.09.2010.

FILM: „MILK“
Utorak, 07.09. 2010. u 20:30

Uloge: Sean Penn, James Franco, Josh Brolin, Emile Hirsch, Diego Luna
Režija: Gus Van Sant; 2009.; biografski, drama; Rotten Tomatoes: 94%

1977. godine u San Franciscu Harvey Milk izabran je kao jedan od zastupnika za gradski odbor. Ne bi to bilo ništa posebno da Milk nije tako postao prvi gay političar ikada izabran od strane američkih građana. On nikada nije skrivao svoju seksualnost i ponosio se onime što jest. Njegova pobjeda na izborima nije značila samo poboljšanje za gay zajednicu San Francisca, već je Harvey odlučio bez kakvih predrasuda pomoći svima kojima je to potrebno. Brinuo se o svima, od starijih građana pa sve do običnih radnika, i pritom je svima postavio primjer što znači biti pravi borac za ljudska prava. Njegov rad, trud i zalaganje za građane i njihova prava nije prošlo nezamjećeno – prije svoje prijevremene smrti 1978. godine postao je pravi američki heroj. Radnja filma prati posljednjih osam godina njegova života.

Cijena ulaznice: 25 kuna


TEATAR EXIT: „KONTRABAS“
Četvrtak, 09.09. 2010. u 20:30

Premijera predstave u Rijeci
Preveo, postavio i izvodi: Rene Medvešek

Monolog jednog kontrabasiste (Rene Medvešek) koji slobodno vrijeme provodi u zvučno izoliranoj sobi boreći se s svojim akutnim problemima i kroničnim ”nedostatkom tekućine”. Razmekšana jezika upušta se u srdačno i opširno izlaganje o svom instrumentu, koje, proporcionalno s brojem čašica, postaje sve prisnije, ne bi li se, uz obilje samoironije i duhovitih komentara, postepeno pretvorilo u iskrenu životnu ispovijed dobro nam poznatog malog građanina, u još jedan njegov srčani pokušaj kritike ovog društva i ovakvog života, u očajnički i neodgodivi vapaj za promjenom, koji će ga na koncu i kraju doista i potaknuti na... „Kontrabas“ Patricka Suskinda napisan 1981. godine jedan je od najigranijih njemačkih komada, koji je preveden na više od dvadeset jezika.

Cijena ulaznice: 60 kuna (na dan predstave 80 kuna)


HARI RONČEVIĆ & BAND (Zatvaranje „Ljeta na Gradini“)
Petak, 10.09. 2010. u 20:30

Najautentičniji zvukovi romantične Dalmacije

Hari Rončević jedan je od najzanimljivijih i najautentičnijih autora i pjevača koje je Split dao devedesetih godina. Široj javnosti prvi se put predstavio 1994. na ”Melodijama Hrvatskog Jadrana”, kada je za svoju pjesmu ”Getanin” osvojio 1. nagradu struke, ali i simpatije publike. Nakon tog uspjeha Hari izdaje i svoj album prvijenac ”Buntovnik s razlogom”, potvrđujući njime svoj osebujni glazbeni izričaj i angažirani način interpretacije tema s društvene margine. U prepoznatljivom autorskom raspoloženju, nastaju i ostali Harijevi albumi i kompilacije kojih je do danas izdao čak 15. Posljednjih 10-ak godina skupio je sve moguće nagrade hrvatskih festivala te ja autor mnogobrojnih hitova poput: Još ne znam kud s tobom, Kada jednom ovom zafalim se tilu, Kome ćeš sad, Moje si more, I sve dok dišem, Dalmatinska duša prava i dr. koje ćemo čuti na Trsatskoj gradini.

Cijena ulaznice: 50 kuna (na dan koncerta 70 kuna)


Objavljeno 07.09.2010.

Vremeplov

Dobar kompozitor ne imitira, on krade.
Igor Stravinsky