Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ljeto na Trsatu: 20. – 26. srpnja 2010.

Ljeto na Trsatu: 20. – 26. srpnja 2010.U nastavku vam donosimo vam program Ljeta na Gradini u periodu od 20 do 26.07.2010.


FILM: „NAREDNIK JAMES“ (THE HURT LOCKER)
Utorak, 20. srpnja 2010. u 21:30

Uloge: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Ralph Fiennes, Evangeline Lilly
Režija: Kathryn Bigelow; 2008.; ratni triler; Rotten Tomatoes: 97%

Irak. Potresan portret elitnih vojnika obučenih za najopasniji posao na svijetu - demontiranja bombi. Kada novi narednik James preuzme pomno utreniranu ekipu demontera, on ih nemilice tjera u smrtonosne zadatke. Dok se vojnici bore sa novim nekonvencionalnim vođom, Bagdad grca u kaosu... Ovaj pogled u psihu razminiravatelja fikcionalna je priča inspirirana stvarnim događajima kojima je svjedočio novinar i scenarist Mark Boal koji je nekada bio stacioniran u specijalnoj jedinici u Iraku. Priznata redateljica Kathryn Bigelow poznata je kao autorica akcijskih filmova, pa je u ovom filmu isporučila bespoštednu realističnu akciju i istinsku ljudsku dramu. Film je dobitnik 6 nagrada Oscar.

Cijena ulaznice: 25 kuna


HULL YOUTH ORCHESTRA
Srijeda, 21. srpnja 2010. u 21:00 - HKD na Sušaku

Orkestar mladih glazbenika iz Engleske

Simfonijski orkestar mladeži iz engleskog grada Hulla osnovan je prije 43 godine, a čine ga 80-ak učenika glazbe između 11 i 18 godina. Na ljetnoj turneji sviraju djela Dvoraka, Wooda, Elgara i drugih skladatelja. Ulaz slobodan!

Ulaz je slobodan


PUTOKAZI: „MJESEC“
Nedjelja, 25. srpnja 2010. u 21:30

Ekskluzivan glazbeno-scenski susret s uspješnicama iz recentnih projekata Putokaza

U doba opće prevlasti korporativnog popa, hrabrost, inovativnost i vizija što je potvrđujemo posljednjim albumom Mjesec, ne prestaje privlačiti pozornost. Amalgam perfektnih pop-komada i uzbudljivih putovanja u naše nepoznate unutrašnje svjetove rijetko je viđen projekt na domaćoj sceni. I, što je najbolje – daje rezultate. Koncertni happenning propituje polazišta na kojima izrasta ono što danas nazivamo etno-glazbom. Na djelu je kulturološki intrigantna misija ispisana emotivnim rukopisom. Susret je to s arhetipskim emocijama. I pitanjem: je li moguće arhetipske emocije izraziti jezikom koji je od naših unutrašnjih počela udaljen onoliko koliko nam to priređuje razvoj tehnologije? Vokalna magija Putokaza u scenskom uprizorenju dobiva novu dimenziju sinkroniziranjem koreografije pjevačica, posebno načinjenih video-projekcija i svjetlosnog dizajna koji naglašava siluete i sjene što podcrtava trip-pop glazbenu atmosferu.

Cijena ulaznice: 50 kuna (na dan koncerta 70 kuna)


TEATAR EXIT: „PREKO TRNJA DO ZVIJEZDE“
Ponedjeljak, 26. srpnja 2010. u 21:30

Nova predstava Teatra Exit, nakon Zagreba, premijera predstave u Rijeci!
Režija: Tomislav Pavković; igraju: Nataša Janjić i Ivan Glowatzky

Podne je u Zagrebu. Ispred crkve Sv. Marka. Helena (Nataša Janjić) odjevena u dražesnu djeverušastu haljinu. Oslonjena rukom o zid crkve bljuje do besvijesti. Ona nije sentimentalna ženica, ona je odvjetnica, specijalizirana za razvode. Igra žestoko, živi žestoko. Nešto dalje je Robi (Ivan Glowatzky). Vrata banke mu se zatvaraju pred nosom. On luđački udara po njima. U ruci mu plastična vrećica sa sto somova u kešu. On je sitni kriminalac, specijaliziran za nevolje. Ništa više. Vratimo malo film unatrag. Noć prije Helena i Robi su se upoznali u baru. I butelja sim, butelja tam... I... Znaš ono kad je seks stvarno dobar? Kad zaboraviš tko si i sve se jednostavno stopi u toplo klupko nepoznate kože. Nakon svitanja, jutro donosi gomilu pitanja. Jer kad imaš 35 zadnji ti je čas. Zadnji čas za provjeru imaš li hrabrosti vratiti se svojim snovima. Ili od njih konačno odustati. I za jedno i drugo ti stvarno trebaju muda. Imaš li ih? S gitarama u rukama, Helena i Robi, u furioznom tempu pričaju i pjevaju priču svoga života. Priču o jednom izgubljenom vikendu na potezu od zagrebačkog Trnja do Zvijezde, o vikendu punom ljubavi, seksa, boli i strahova. I u mrežu uhvaćenih snova.

Cijena ulaznice: 60 kuna (na dan koncerta 80 kuna)

Objavljeno 20.07.2010.

Vremeplov

Da sam kojim slučajem bio jedan od The Beatlesa volio bih biti George Harrison.
Noel Gallagher (Oasis)