Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mandrili promoviraju ”Tibet” u srijedu na Grobničkom polju

Mandrili promoviraju ”Tibet” u srijedu na Grobničkom poljuTočno trideset mjeseci nakon albuma ”P” iz 2006. godine (kada su se još zvali ManDrill), riječka rock četvorka Mandrili najavljuje svoj treći po redu studijski uradak ”Tibet”. Riječ je o zrelom i promišljenom rock albumu koji donosi novih jedanaest pjesama i jedan sasvim novi zvuk benda.

Riječka promocija albuma koji izlazi u Aquarius Records/Spona produkciji dogodit će se u srijedu 24. rujna u 14:30 sati u avionskom hangaru na Grobničkom polju. Bend za probranu skupinu novinara i fanova uz kraći koncertni nastup priprema nekoliko iznenađenja.

Nakon što je prethodni album ”P” godinu dana čekao objavljivanje zbog saobraćajne nesreće koju su članovi benda jedva preživjeli i mjesece proveli u bolnici - tako je i ”Tibetu” prethodila jedna mentalna ”saobraćajka”. Odvjetnik američkog funk benda Mandrill, koji je bio aktivan i uspješan 70-tih godina prošloga stoljeća, zabranio je ovim Riječanima upotrebu imena Mandrill. Ovoga puta članovi benda nisu završili u bolnici nego u kontemplativnoj depresiji.

Mjesecima nisu taknuli instrumente nego su umjesto proba odlazili u planine, kažu. A onda su se nakon pola godine i posljednjeg izleta na Velebit zabarikadirali u svoju garažu i napisali neke nove pjesme (”Sve što nas čini takvima”, ”Mt. Foreverest”, ”Tibet”…), neke stare već spremne za album izbacili, neke prearanžirali (”Bez kontrole”, ”Savjest”, ”Ja nisam sam”…) i cijeli album u jednom dahu ponovno snimili uživo u studiju. I usmjerili ga u sasvim novom smjeru, u smjeru Himalaje. Tako je ploča koja se originalno trebala zvati ”C’mon”, nakon duhovne obnove postala ”Tibet”.

”Tibet” donosi 11 pjesama, novi aranžmanski pristup, zrelije i dorađenije tekstove te novi pročišćeni zvuk bez ”veselih” nota. Sve je ogoljeno do kostiju. Tu su samo gitara, glas, bubanj, bas. Nema loopova niti dodatnih instrumenata, samo minimalizam i transcedencija.

Jedini ustupak minimalizmu učinjen je kod omotnice albuma. Iako je i design koji potpisuje Damir Bralić čist, jednostavan i u svakom pogledu minimalističan, ”Tibet” ima četiri različite naslovne stranice CD izdanja, a svaki CD sadrži sve četiri verzije naslovne stranice ali u drugačijem rasporedu.

Od subote 20. rujna krenula je nagradna igra “Tko prvi – njemu povratna do Tibeta”. 50 najbržih fanova će u riječkom CD shopu Aquariusa dobiti besplatnu kartu za prijevoz na grobničku promociju i natrag. Polazak prema Grobniku je u srijedu u 14.00 sati a sve ostale informacije potražite u riječkom Aquarius CD shopu.

Mandrili imaju i novi web sajt, adresa je Mandrili.com.

Objavljeno 22.09.2008.

Vremeplov

O Milesu Davisu se ne bi smijelo kazati išta loše jer je učinio nevjerovatne stvari i njegov doprinos modernoj muzici je ogroman.
John Mclaughlin