Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Manofon na Trsatskoj Gradini pretpremijerno predstavlja novi album

Manofon na Trsatskoj Gradini pretpremijerno predstavlja novi albumU srijedu 20. kolovoza od 21 sat riječki bend Manofon nastupit će zajedno sa još dva benda na Trsatskoj gradini u Rijeci. Manofon čine kantautorski dvojac Vedran Križan (klavir, klavijature, programiranje) i Boris Štok (glas), Sinteza, kvartet koji spaja klasičnu i modernu glazbu, te Norne, smooth jazz & worldmusic band.

Manofon radi akustičnu i ugodnu glazbu usmjerenu prema zrelijoj publici. Pod utjecajem raznih stilova, njihova se glazba može svesti na pop-fusion s elementima jazza i elektronike koju dvojac prezentira u mekanoj varijanti s puno improvizacija.

Manofon će na Gradini izvesti pretpremijeru svojeg prvog albuma koji je najavljen za jesen ove godine, a performans će uz spomenuti dvojac upotpuniti Alen Tibljaš (bubanj), Damjan Grbac (kontrabas), Boris Mohorić (truba) i Sandi Bratonja (akustična gitara i harmonika). Upravo je Bratonja (Urban & 4) poveznica ova dva banda, osnivač Sinteze, aranžer klasičnih skladbi iz pera Hrvoja Puškarića, na čijim je temeljima Sinteza i nastala.

Manofon je nakon uvodnog prvog singla ”Ovisnik, zvuk” koji je proveo nekoliko tjedana u samom vrhu top lista većine radijskih postaja, izbacio i drugi aktualni singl ”Stranci”. Drugi singl i dalje njeguje akustični pop zvuk, smirenog, prepoznatljivog ugođaja za ”dnevni boravak”. Upravo je iz tog razloga Manofon u toj pjesmi angažirao dva vrhunska jazzera: Henry Radanović na basu i Denis Razumović Razz na saksofonu, dok je Alen Tibljaš (Majke, En Face) svirao bubanj i loopove, gitaru je svirao Ivan Pešut, a svojim su prepoznatljivim vokalima pjesmu dodatno obojale Iva Močibob i Elena Tomeček iz grupe E.N.I.

Objavljeno 14.08.2008.

Vremeplov

”Ri Rock” je narodno blago.
Sandro Bastiančić (En Face), intervju za RiRock.com