Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Morso nastupa u Stereo dvorani u petak 17. listopada

Morso nastupa u Stereo dvorani u petak 17. listopada”Rijeka zove” serijal koncerata u izvršnoj produkciji Svid Radija ide dalje. Proslavi obilježavanja 30. obljetnice ”Ri Rocka”, najstarijeg tradicionalnog hrvatskog rock festivala, odazivaju se i Morso.

Oni će svoj prvijenac ”izlog” koncertno promovirati u svome gradu u petak 17. listopada, mjesto je, a gdje drugdje nego u Stereo dvorani.

U glazbenom i produkcijskom smislu Morso je među najjačim domaćim bendovima ovog desetljeća, dovoljno je da samo površno preslušate njihov prvi album ”Izlog” kojeg ovom prilikom koncertno promoviraju i shvatit ćete zašto se ”hladno” može potpisati ovakva rečenica. Primjetan utjecaj lasvegaškog benda The Killers i nešto mračnijeg njujorkškog Interpola u slučaju Morsa nije urodio dosadnim copy/paste albumom već žestokim ugrizom (morso - tal. ”ugriz”) kojim nisu polomili nejake mliječne zube već će, čini se, ostaviti vidljiv trag na tkivu domaće rock scene. Morso slušatelja ustvari dobiva na isti način kao i svi današnji neo-rock i ”emo” bendovi - nabrijanom produkcijom, odličnim aranžmanima i zaraznim melodijama koje vriju pod naslagama uhu ugodnih gitarskih distorzija i ritmičkih poigravanja bubnja i basa.

Fotka s covera albuma, lutka žene sa vadičepom zabodenim u srce, je vizualizacija tekstova koji većinom govore o međuljudskim odnosima. Hm, da čujemo što imaju za reći Morso, kažu organizatori.

Vrata Stereo dvorane otvaraju se u 22, a koncert počinje u 23 sata. Cijena ulaznice je 25 kuna.

Objavljeno 13.10.2008.

Vremeplov

Stav ”znam što radim” je sranje, pa je zato lijepo čuti da to netko prizna, jer nitko ne zna što radi.
Win Butler (Arcade Fire)