Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Morso nastupa u Stereo dvorani u petak 17. listopada

Morso nastupa u Stereo dvorani u petak 17. listopada”Rijeka zove” serijal koncerata u izvršnoj produkciji Svid Radija ide dalje. Proslavi obilježavanja 30. obljetnice ”Ri Rocka”, najstarijeg tradicionalnog hrvatskog rock festivala, odazivaju se i Morso.

Oni će svoj prvijenac ”izlog” koncertno promovirati u svome gradu u petak 17. listopada, mjesto je, a gdje drugdje nego u Stereo dvorani.

U glazbenom i produkcijskom smislu Morso je među najjačim domaćim bendovima ovog desetljeća, dovoljno je da samo površno preslušate njihov prvi album ”Izlog” kojeg ovom prilikom koncertno promoviraju i shvatit ćete zašto se ”hladno” može potpisati ovakva rečenica. Primjetan utjecaj lasvegaškog benda The Killers i nešto mračnijeg njujorkškog Interpola u slučaju Morsa nije urodio dosadnim copy/paste albumom već žestokim ugrizom (morso - tal. ”ugriz”) kojim nisu polomili nejake mliječne zube već će, čini se, ostaviti vidljiv trag na tkivu domaće rock scene. Morso slušatelja ustvari dobiva na isti način kao i svi današnji neo-rock i ”emo” bendovi - nabrijanom produkcijom, odličnim aranžmanima i zaraznim melodijama koje vriju pod naslagama uhu ugodnih gitarskih distorzija i ritmičkih poigravanja bubnja i basa.

Fotka s covera albuma, lutka žene sa vadičepom zabodenim u srce, je vizualizacija tekstova koji većinom govore o međuljudskim odnosima. Hm, da čujemo što imaju za reći Morso, kažu organizatori.

Vrata Stereo dvorane otvaraju se u 22, a koncert počinje u 23 sata. Cijena ulaznice je 25 kuna.

Objavljeno 13.10.2008.

Vremeplov

Mnogo toga je već napisano za sve ove godine i vrlo je teško biti originalan. Današnje uši slušaju drugačije od ušiju 70-ih i 80-ih godina upravo zbog te količine muzike koja je napravljena.
Petar Janjatović, intervju za RiRock.com