Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nagradna: Obiteljski dani - 2. krug

Nagradna: Obiteljski dani - 2. krugKrenuo je drugi krug nagradne igre ”Obiteljski dani”. Starijima od 10 godina RiRock.com i Art-kino Croatia dijele 2 puta po 2 ulaznice za film i termin po vlastitom izboru. Svoje podatke šaljite na ri-rock@net.hr.

Obiteljski dani u Art-kinu Croatia u Rijeci posebno su namijenjeni cijeloj obitelji - na programu su dva izvrsna dječja filma – bajkoviti i nagrađivani ”Čarobno srebro” (”Julenatt i Blåfjel”) Katarine Launing i Roara Uthauga te ”Tajna Kellsa” (”Brendan and the Secret of Kells”) u režiji Tomma Moorea. Filmovima se dosad oduševila brojna ’mala’ i ’velika’ publika.

Animirana fantazija ”Tajna Kellsa” (10.2.-23.2.) namijenjena je uzrastu od 8. godine, a riječ je o prekrasnoj priči o mašti i vjeri koja vodi čovječanstvo kroz mračna vremena, u kojoj se miješaju fantazija i keltska mitologija. Kritičari su pohvalili bogatstvo boja i predivni vizualni doživljaj koji će ”fascinirati djecu, ali i roditelje koji će biti dovoljno sretni da pogledaju film”. Prije 1200 godina Brendan, siroče, upoznaje brata Aidana, čuvara iznimne ali nedovršene knjige iluminacija. Aidan Brendanu zadaje veliku zadaću – dovršiti Knjigu Kellsa, što ga vodi u novi život kreativnosti i mašte, gdje ga čekaju pustolovine, ali i opasnosti. Invazija Vikinga prijeti sa svih strana, a Brendan se, uz pomoć tajanstvene djevojčice Aisling, suočava s najdubljim strahovima kako bi ispunio zadaću. Knjiga Kellsa je remek-djelo europske umjetnosti, a ova animirana priča, spoj fantastike i legende, govori o njezinu nastanku.

”Ovaj film drži gledatelja u budnome snu - od početka do kraja!” Le Monde

”Debi Tomma Moorea i suredateljice Nore Twomey je vizualna gozba. Upotrebljavajući iluminirane rukopise ”Knjige Kellsa” i ostalu keltsku imageriju kao inspiraciju, rezultat koji su dobili je delikatni uradak prepun maštovitih detalja, koji pred gledateljem, iako dvodimenzionalan, ”iskače” iz ekrana. (...)

Vijugajući od keltskih sniježnih pahulja do krajolika koji zaustavljaju dah, film posjeduje svojevrsni organsku i ugodno staromodnu patinu... (...)” Amber Wilkinson, Eye for Film

”Tajna Kellsa” je nominirana za Oscara 2010. (Academy Awards) za najbolji animirani film, a dobitnik je nagrade publike za najbolji film na Annecy International Animated Film Festivalu 2009. i na Boulder International Film Festivalu 2010., dok je na Animafestu 2009. dobio posebno priznanje.


Obiteljska avantura ”Čarobno srebro” (”Julenatt i Blåfjel”) namijenjena je djeci od 7. godine života, nastala je prema popularnoj norveškoj dječjoj seriji, a na programu je Art-kina Croatia od četvrtka, 17. veljače pa do 2. ožujka.

Radnja filma odvodi nas u dubine norveških planina, u svijet plavih patuljaka koji već tisućama godina žive u Plavoj planini. Princeza Bluerose maleni je gnom, a ti se gnomi brinu za prijelaz dana u noć. Taj se trenutak naziva čarobni sat, a omogućava ga čarobno srebro koje gnomi posjeduju. No jednoga dana čarobno srebro biva ukradeno, i na svijet pada vječita tama. Princeza Bluerose kreće na veličanstveno putovanje kako bi vratila srebro i izbavila svijet iz vječite tame. Hoće li ona uspjeti prevladati svoje strahove i spustiti se u dolinu ljudi?

Obiteljska avantura ”Čarobno srebro” (”Julenatt i Blåfjel”) namijenjena je djeci od 7. godine života, a nastala je prema popularnoj norveškoj dječjoj seriji.

Film se odlikuje i glumom i režijom, a u ulogama plavih patuljaka se uz odrasle, pojavljuju izvrsni dječji glumci.

”Čarobno srebro” je dobilo posebnu pohvalu na Leeds Young People’s Film Festivalu 2010., a u službenoj konkurenciji prikazan je na poznatim svjetskim festivalima za djecu i mlade, primjerice na BUFF Malmö 2010., Kristiansand 2010.,Giffoni 2010., Frankfurt 2010.

Filmovi su titlovani na hrvatski jezik.

Objavljeno 20.02.2011.

Vremeplov

Moj najdraži urednički rad bio je upravo u ”Valu”. Tamo sam našao ekipu srodnih duša i s guštom smo radili te novine. Dao sam toj ekipi dio zanata, ali i veliki dio srca. ”Valu” sam pak nadjenuo ime, i danas mislim da je bilo dobro...
Mišo Cvijanović Cvijo, novinar i kolumnist (Novi list)