Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Noise-rock poslastica u Zagrebu

Noise-rock poslastica u ZagrebuU petak, 02.10. s početkom u 20 sati, u zagrebačkom klubu Mochvara (mochvara.hr), održat će se koncert triju noise-rock grupa. Međutim, sama ta činjenica i ne bi bila toliko zanimljiva da sva tri benda nisu iz, ili barem porijeklom, Hrvatske.

Naime, nakon više od 3 godine, hrvatsko-nizozemski Gone Bald, ponovno dolazi na naše prostore, sa zadatkom da snime novi album. Karizmatični Ivica Košavić, poznatiji kao Razorblade Jr, ovag puta samo s bubnjarom, ogolio je rock do neviđenih granica, i njegovi rifovi su oštriji i dublji nego ikad.

Gone Bald, bend kojim se svako spominjanje hrvatske underground scene voli kititi, nakon 15 godina mukotrpnog rada i prkosa vremenu i trendovima, glazbenoj industriji i komercijalizaciji alternativne glazbe, uspio je nanizati impozantni broj vrhunskih albuma, a pogotovo koncerata.

Nisu ih se dvoumili pozvati ni Jesus Lizard ni Don Cabalero, ni Butthole Surfers ni The Ex! A činjenica da je nakon trogodišnje pauze, raspada stare postave i beskompromisnim inzistiranjem na svojim idejama, Razorblade Jr uspio u svojoj volji i naumu, garantira koncert koji će se dugo pamtiti!

[mandelbrot set] je trenutno jedini predstavnik gitarskog noise-rocka u hrvatskoj. Uz nedavno izašli LP album Hotel Magnolia, imaju izdanje iz 2004 godine, a u međuvremenu su odsvirali nastupe svugdje gdje se moglo u zemlji i okolici.

O njihovoj kvaliteti ne treba previše dvojiti, a to potvrđuju i svirke sa Trans Am, te također legendarni nastup sa grupom Qui, na kojem im se pridružio još legendarniji David Yow, frontman Jesus Lizarda, te sa momcima odsvirao/otpjevao pjesmu starih Skratch Acid.

Zadarsko-riječka četvorka svojim beskompromisnim nastupima neumorno izaziva oduševljenje publike i kolega, a krema dosadašnjeg rada je definitivno jedno od najljepših albumskih izdanja u posljednjih nekoliko godina na ovim prostorima, koje kvalitetom spada u sam vrh hrvatske underground scene.

Vjerovatno se mnogi sjećaju kompilacije pokojnoga Bare, Feathers, Wood & Aluminium. Vjerovatno se mnogi sjećaju i sastava Mad Cow, koji je na istoj nastupio sa pjemsom Badger. Članovi benda danas uz pomoć momaka iz Turist ne ljuti se sačinjavaju Tanker , postrock-noise, na tragu Don Cabalera i Shellaca, a od nedavno i uz pojačanje Mexota, momka koji je trajno zadužio hrvatsku noise-rock scenu, basistu vrhunskih Pitch Pit, ali sada na gitari.

U svakom slučaju, večer koja obećava pregršt decibela, raštimanih gitara, vrištećih pojačala, ubitačnih ritmova i gorućeg aluminija.

Objavljeno 01.10.2009.

Vremeplov

U jednom smo razdoblju nastupali bez predaha, nismo znali odbiti ponude. Takav ritam potpuno me istrošio. U jednom trenutku počela sam zijevati na pozornici, nisam se ni šminkala, s pozornice sam gledala televiziju, koja se uvijek nalazi u nekom kutu kluba... Time sam omalovažavala i sebe i publiku, i jednog sam dana shvatila da s tim moram prestati.
Jadranka Ivaniš Yaya (Jinx)