Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi live CD i DVD album Belfast Fooda u prodaji

Novi live CD i DVD album Belfast Fooda u prodajiU gotovo 15 godina na sceni Belfast Food profilirali su se kao jedna od najkvalitetnijih hrvatskih koncertnih atrakcija čiji nastupi, a pogotovo onaj za Dan sv. Patrika spadaju u zabave koje se ne propuštaju.

Mada su se od samog početka zvukom i stilom usmjerili prema irskoj i keltskoj glazbi kroz četiri albuma stvorili su i vlastiti autorski rukopis koji je rezultirao velikim hitovima poput „Mate i Matilda“, „Van iz grada“, „Trivijalna stvar“ i „Lagano lagano“.

Njihov drugi live album (prvi je bio debut „Live in Rijeka“), a prvi DVD izdanje je naziva „Live in Tvornica“ i sadrži snimku iznimno uspješnog koncerta snimljenog u zagrebačkoj Tvornici kulture na Dan sv. Patrika 17.3.2007. godine.

Na CD je stavljeno ukupno 16 skladbi među kojima se, osim gorespomenutih, nalaze i „Šporki stari grad“ „Tarantella Fiumana“, „Rocky Road To Dublin“, „Irish Rover“ te „Get Back“, obrada Beatlesa i najavni single albuma. DVD, pak, sadrži također 16 skladbi, ali malo izmenjenih, uz dodatak Sebastianovog sola i „Podravske, Virovske i Koprivničke polke“. Najavni singl albuma „Live in Tvornica“ je „Ribarska“, čija studijska verzija objavljena na njihovom sjajnom „Zelenom albumu“.

Ovo dvostruko CD & DVD izdanje bit će objavljeno 23. srpnja u suradnji sa Novim listom otkad će se moći kupiti na svim prodajnim mjestima ovog riječkog dnevnika, po posebnoj promotivnoj cijeni od 49 kuna. Od 6. kolovoza album će biti dostupan u svim CD shopovima.

Belfast Food čine: Marko Anić (vokal, harmonika, ak. gitara, frula, banjo), Marko Jurić (bubnjevi), Erik Malnar (vokal,el.gitara, ak. gitara, banjo), Sebastian Mavrić (violina, vokal), Alen Širola (bas gitara, vokal, ak. gitara).

Svoj novi album Belfast Food od ovoga tjedna promoviraju na Jadranskoj turneji ’Nosač knjiga - Mozaik’, koja brodom kruži od luke do luke i donosi hrpu dobre glazbe i dobrih knjiga. Nakon prve tri stanice u Krku, Cresu i Malom Lošinju, fešta se nastavlja u Rabu, a slijede nastupi sve do 1. Kolovoza prema slijedećem rasporedu:
- 24 srpanj 2008. - Novalja
- 25 srpanj 2008. - Sali
- 26 srpanj 2008. - Sv.Filip Jakov
- 27 srpanj 2008. - Šibenik
- 28 srpanj 2008. - Zlarin
- 29 srpanj 2008. - Primošten
- 30 srpanj 2008. - Jelsa
- 31 srpanj 2008. - Supetar
- 01 kolovoz 2008. - Makarska.

Po silasku sa broda Belfasti će i do kraja kolovoza svirati po Jadranu i to 10.08. u Umagu, 12.08. u Novom Vinodolskom, 15.08.u Rasopasnom - Vela Gospa i 30.08. u Puli.

Objavljeno 20.07.2008.

Vremeplov

Mašta je ključ za razumijevanje moje lirike. Ostalo je obojano s malo znanstvene fantastike.
Jimi Hendrix