Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi-stari Mandrili i sve što ih čini takvima

Novi-stari Mandrili i sve što ih čini takvimaKao što smo već pisali, riječki rock sastav ManDrill morao je tijekom svibnja ove godine promjeniti ime, jer sastav istog imena postoji već nekoliko desetljeća u Brooklynu. U nervoznoj prepisci između riječkog benda i advokata američkog benda koja je trajala više od dva mjeseca – postignut je kompromis. Riječki ManDrill postaju Mandrili. Iako promjena naizgled nije velika, ostao je bljutav okus u ustima nakon puno nervoze i rasprava s američkom stranom kao i unutar samog benda.

Kao rezultat nakupljene nervoze i pritiska oko promjene imena nastala je pjesma ”Sve što nas čini takvima”. U njoj Mandrili ponovno preispituju razloge vlastitog postojanja, provjeravaju materijal od kojeg su sazdani i produbljuju ’telepatske veze’ među članovima benda. Iako je napisana zadnja, pjesma ”Sve što nas čini takvima” izabrana je za najavni singl (kojeg prati i videospot) albuma ”Tibet” koji izlazi na jesen u izdanju Aquarius Records / Spona. Premijera videspota ”Sve što nas čini takvima” bit će u ponedjeljak u 19.00 sati na CMC televiziji.

Objavljeno 09.06.2008.

Vremeplov

Europa danas ne zna što znade i pojma nema šta hoće. Europa je danas rafinirano bezglava: s jedne strane pametna kao maska protiv otrovnih plinova, s druge strane slijepa kao staromodna lumbarda, a istodobno izazovna kao kakav velegradski izlog, pun raznovrsnog i skupocjenog besmisla.
Miroslav Krleža