Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novogodišnji koncerti u riječkome HNK-u

Novogodišnji koncerti u riječkome HNK-uKoncertom orkestra Opere riječkoga Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) ”Ivana pl. Zajca” sinoć je otvoren serijal od četiri tradicionalna Novogodišnja koncerta te kuće.Koncerti su na programu četiri dana uzastopno, do 30. prosinca.

Orkestrom je ravnala Nada Matošević a solistički je nastupio pijanist Goran Filipec.Koncert je počeo ”Mađarskim plesovima” Johannesa Brahmsa, a nastavljen ”Tottentanzom” i ”Mađarskom rapsodijom br.2” Franza Liszta u izvedbi Gorana Filipeca.U drugom dijelu koncerta na programu su bili ”Ples sa sabljama” Arama Hačaturjana i Can-can iz operete Jacquesa Offenbacha ”Orfej u podzemlju”.

Dio programa uobičajeno je posvećen polkama i valcerima Johanna Straussa.Goran Filipec, 27-godišnji riječki pijanist nastupao je u nekim od najvećih koncertnih dvorana kao što su Carnegie Hall u New Yorku, Salle Frank Martin u Ženevi, National Concert Halla u Dublinu, Salle Cortot u Parizu, velike dvorane Muziekcentrum Vredenburg u Utrechtu.Trostruki je pobjednik hrvatskog državnog pijanističkog natjecanja (1995., 1997., 1999.), te dobitnik ostalih nagrada među kojima i druge nagrade na 1. Lions Grand Prixu 1995, prvih nagrada na natjecanju ”Istria Nobilissima” (1997, 1999, 2002.), prve nagrade na 3. Lions Grand Prixu 1997 i prve nagrade na 1. natjecanju riječkih glazbenika 1998.

Novogodišnji koncert orkestra Opere HNK ”Ivana pl. Zajca” prvi put se našao na repertoaru 30. prosinca 1982. Ubrzo je koncert u posebno svečanom blagdanskom ozračju, uz zvuke valcera i polki, postao najpopularniji i najposjećeniji kazališni program, a zbog sve većeg zanimanja publike godinama se povećavao broj izvedbi.

Objavljeno 28.12.2008.

Vremeplov

Kad sam krenuo u prvi razred, neki ljudi, profesori, su me gledali kao ozbiljnog, inteligentnog mladića, drugi su me gledali kao štetočinu koju treba zabiti u nekakvu tvornicu ili rudnik, pa nek’ ruje za državu.
Goran Bare