Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Obratite pažnju na ovisnički zvuk Manofona

Ovih dana u radijski eter je pušten singl ”Ovisnik, zvuk” riječkog sastava Manofon. Riječ je kantautorskom dvojcu Manofon kojeg čine Vedran Križan – klavir, klavijature, programiranje i pjevač Boris Štok. Boris je javnosti poznat kao pjevač grupe Quasarr dok je Vedran poznat kao aktualni klavijaturist grupa En Face i Neno Belan & Fiumens a svirao je i u Urban&4 te u Lauferu.

Glazbu koju rade opisuju kao akustičnu, ugodnu i usmjerenu prema zrelijoj publici. Pod utjecajem raznih stilova, može se svesti na pop fusion sa elementima jazza i elektronike. Manofon svoje skladbe želi prezentirati u mekanoj, akustičnoj varijanti, otvorenog načina muziciranja, bez električnih gitara i sa puno improvizacija svakog glazbenika ponaosob. Tekstovi pjesama govore o međuljudskim odnosima, ljubavi, otuđenosti s laganom dozom kritike premda nastoje dati optimističnu viziju svega što ih okružuje.

Prvi album trebao bi se uskoro naći u prodaji u izdanju Menarta za koji Križan i Štok autorski i aranžmanski potpisuju cijeli materijal. Ostali glazbenici koji su svirajući pomogli projektu, pomno su birani kako bi u što boljem svjetlu doprinijeli stvaranju specifičnog zvuka koji se ne oslanja na veliku produkciju, već na diskretne studijske zahvate. Oni su: Alen Tibljaš (Majke, Laufer, En Face), Tonči Grabušić, Vlado Simčić-Vava (Laufer), Sandi Bratonja (Urban &4, Sinteza), Henry Radanović, Olja Dešić (Fiumens, Oll’jazz band), Ivan Pešut, Iva Močibob i Elena Tomaček (E.N.I.), Ana Kučan (Rivers), Ana Kabalin (Metrobolik), Neno Belan, Boris Mohorić i Tomislav Koprivčević (Gustafi), Denis Razumović-Razz i drugi.

Logo i cover singla ”Ovisnik, zvuk” djelo je likovne umjetnice Vanja Tataj. Kao vizualnu podlogu projekta Manofon koristi fotografije koje radi Luka Baljkas. Više o članovima dvojca, Vedranu Križanu i Borisu Štoku, te o tome kako zvuče njihove pjesme saznajte na njihovom My Space profilu www.myspace.com/manofon.

Objavljeno 14.02.2008.

Vremeplov

Uvijek se trudim odgovoriti na pjesmu. Uvijek se bunim protiv teorije.
Mark Knopfler