Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Obratite pažnju na ovisnički zvuk Manofona

Ovih dana u radijski eter je pušten singl ”Ovisnik, zvuk” riječkog sastava Manofon. Riječ je kantautorskom dvojcu Manofon kojeg čine Vedran Križan – klavir, klavijature, programiranje i pjevač Boris Štok. Boris je javnosti poznat kao pjevač grupe Quasarr dok je Vedran poznat kao aktualni klavijaturist grupa En Face i Neno Belan & Fiumens a svirao je i u Urban&4 te u Lauferu.

Glazbu koju rade opisuju kao akustičnu, ugodnu i usmjerenu prema zrelijoj publici. Pod utjecajem raznih stilova, može se svesti na pop fusion sa elementima jazza i elektronike. Manofon svoje skladbe želi prezentirati u mekanoj, akustičnoj varijanti, otvorenog načina muziciranja, bez električnih gitara i sa puno improvizacija svakog glazbenika ponaosob. Tekstovi pjesama govore o međuljudskim odnosima, ljubavi, otuđenosti s laganom dozom kritike premda nastoje dati optimističnu viziju svega što ih okružuje.

Prvi album trebao bi se uskoro naći u prodaji u izdanju Menarta za koji Križan i Štok autorski i aranžmanski potpisuju cijeli materijal. Ostali glazbenici koji su svirajući pomogli projektu, pomno su birani kako bi u što boljem svjetlu doprinijeli stvaranju specifičnog zvuka koji se ne oslanja na veliku produkciju, već na diskretne studijske zahvate. Oni su: Alen Tibljaš (Majke, Laufer, En Face), Tonči Grabušić, Vlado Simčić-Vava (Laufer), Sandi Bratonja (Urban &4, Sinteza), Henry Radanović, Olja Dešić (Fiumens, Oll’jazz band), Ivan Pešut, Iva Močibob i Elena Tomaček (E.N.I.), Ana Kučan (Rivers), Ana Kabalin (Metrobolik), Neno Belan, Boris Mohorić i Tomislav Koprivčević (Gustafi), Denis Razumović-Razz i drugi.

Logo i cover singla ”Ovisnik, zvuk” djelo je likovne umjetnice Vanja Tataj. Kao vizualnu podlogu projekta Manofon koristi fotografije koje radi Luka Baljkas. Više o članovima dvojca, Vedranu Križanu i Borisu Štoku, te o tome kako zvuče njihove pjesme saznajte na njihovom My Space profilu www.myspace.com/manofon.

Objavljeno 14.02.2008.

Vremeplov

Uzmimo punk muziku. Sa glazbenog aspekta lako je reći da je to ... mm... sranje. Ali, to je također sociološki fenomen po svojim sociološkim implikacijama. Mladi ljudi, kao ljudska bića, odgovaraju okolini koja je manje više neprijateljska ili puna nasilja.

John Mclaughlin