Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

ODLIČAN ODAZIV BENDOVA I PUBLIKE

27. Rirock festival je ”na kraju balade” protekao gotovo u najboljem redu. Odličan odaziv bendova i publike, solidno odrađen organizacijski dio posla te držanje zadane satnice bez velikih kašnjenja, označile su 27. izdanje najdugovječnijeg rock festivala u Hrvatskoj održanog ovaj petak i subotu u klubu Točka.

Ovogodišnji festival nije bio natjecateljskog već prezentacijskog karaktera, a cjelokupni prihod od ulaznica otišao je novoosnovanoj udruzi RiRock za organizaciju idućeg festivala, dok grupe nisu dobile honorar - što je stalna i neslavna praksa festivala. Čini se da je nekon preuzimanja festivala ”u ruke samih bendova” tj. udruge koja ih predstavlja, trebalo barem nagraditi one najbolje u nekoliko osnovnih kategorija (nastup, izvedba i slično), što je svakako propust organizatora koji su ”preuzeli” manifestaciju upravo radi boljeg prosperteta riječke demo scene. Nadajmo se da će iduće godine udruga RiRock ispraviti ovu proturječnost.

Bez obzira na sve, dobrih bendova tijekom festivala je bilo, ponajviše žešćih usmjerenja, HC i punk suzvučja. Zanimljivo je bilo ponovo gledati pomalo zaboravljene 7 Nedvojbenih koji su u drugoj večeri nastupili kao počasni gosti festivala. Od preko trideset izvođača posebno treba izdvojiti nastupe odlično raspoloženih Gvozden i CPO, kao i One piece puzzle i Hessus attor koji su nas se najviše dojmili, te ostavili dojam bendova koji bi mogli potrajati i izdići se iznad lokalnih okvira što svojom prikazanom koncertnom kvalitetom obećavaju.

Objavljeno 21.11.2005.

Vremeplov

Ne znam što je to country-rock i slično, samo kažem da je to glazba. Dobra ili loša.
Gram Parsons