Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ogledalima ukradena glazbena oprema

Poznata riječka grupa Ogledala proteklih se dana našla na udaru lopova. Naime, iz njihove prostorije za vježbanje na Brajdici prije nekoliko dana još uvijek nepoznati počinitelji ukrali su ’sve što su mogli odnijeti’ – vrijedne instrumente i dodatnu glazbenu opremu. Kako su nam dečki iz grupe kazali, lopovi su odnijeli dvije gitare Fender Stratocaster, bas gitaru Ibanez Roadstar, pojačalo Lem, miksetu Yamaha, te gitarsko pojačalo Peavey Studio Pro 112.

Policija je napravila uviđaj, čak je pronašla i neke otiske, no našoj opremi još uvijek nema ni traga ni glasa. Sva sreća da je Rumora uzeo svoj bubanj i Zupčić sint jer bi i to odnijeli. Ipak, mislim da lopovi nisu baš upućeni u glazbenu opremu jer su ostavili dva vrijedna mikrofona, jedan Nene Belana, a drugi našeg Lea Rumore – objasnio nam je gitarist Ogledala Damir Bajić koji je ostao bez dvije gitare Fender Stratocaster, dok je Dadi Trpkovu ukraden bas Ibanez Roadstar.

Ogledala već godinama vježbaju u toj prostoriji na Brajdici i dosad nisu imali problema, iako se, kako je sam Bajić istaknuo, prostorija nalazi na poprilično zabačenom mjestu i zapravo je pogodna za krađu. Leo Rumora kazao nam je pak da je to, koliko on pamti, prvi takav slučaj.

Ne pamtim sličan slučaj, mislim da ni jednom riječkom bendu nikad dosad nije provaljeno u prostoriju. A što reći? Narušena nam je intima, osjećamo se povrijeđeno jer smo svijesni da je netko bio u tom našem prostoru. Ma sve se to dogodilo u baš nezgodnom trenutku, upravo radimo na našem prvom albumu i stalno vježbamo – zaključio je Leo Rumora.

Danijela Bauk, Novi list

Više o reaktiviranoj grupi na www.myspace.com/ogledala.

Objavljeno 03.06.2008.

Vremeplov

Ja sam pravi buntovnik s razlogom.
Nina Simone