Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

OSVRT NA LIBURNIA JAZZ FESTIVAL 2005

Nakon tri dana glazbe, koja je istinski kolala opatijskim gradskim i turističkim krvožilnim sustavom – na hotelskim terasama, pred Umjetničkim paviljonom Jurja Šporera, u i pred Villom Angiolininom, te, po prvi put, na Velikoj sceni opatijske Ljetne pozornice, zaključena je jedna manifestacija koja nije samo podsjetila na nekadašnja na daleko poznata i slavna opatijska glazbena događanja i festivale već je ovogodišnjim izdanjem i definitivno vratila Opatiju u sam vrh hrvatskih glazbenih događanja.
S takvom ocjenom složili su se broji pratitelji i ugledni gosti ovogodišnjeg Liburnia Jazz Festivali, a među njima i priznati glazbeni kritičari Ante Batinović i Dražen Vrdoljak, koji su posebno naglasili da je ovogodišnji festival jazza na najbolji i najljepši mogući način ukazao na velike i neslućene mogućnosti Opatije kao glazbeno-festivalskog grada i kulturno-glazbenog središta.

-S ovogodišnjim izdanjem nadmašena su sva naša očekivanja. Pet godina rada i ulaganja u jednu manifestaciju na najljepši nam se način vratilo i učvrstilo nas u uvjerenju da Liburnia Jazz Festival treba i nadalje nadograđivati i usavršavati, da je za njega u Opatiji pronađen pravi prostor i sve što je potrebno za organizaciju jedne velike međunarodne glazbene manifestacije, rekao je sinoć, po završetku ovogodišnje manifestacije, njen umjetnički direktor Elvis Stanić.

Objavljeno 04.07.2005.

Vremeplov

Rock muzika je izgubila svoj subverzivni potencijal. Ona je postala bezopasna za politiku. Što više ona je postala profitabilna za politiku.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com