Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Otvoren natječaj za iDEMO festival u Zagrebu

Rokaj Fest nastavlja tradiciju promoviranja mladih i novih hrvatskih bendova realiziranjem iDEMO festivala. Kako prethodnih tako se i ove godine potiče rad nadolazećih snaga na domaćoj glazbenoj sceni. Od 20. travnja do 1. svibnja primaju se prijave zainteresiranih za razvijanje svoje glazbene karijere.

Traži se 10 finalista koje će odabrati festivalski žiri i koji će 10. svibnja nastupiti na finalnoj večeri u zagrebačkom klubu Boogaloo, a pobjednike će te večeri birati publika. Pobjednici festivala osim prilike da zasviraju na glavnoj pozornici ovogodišnjeg trodnevnog open-air Rokaj festa imat će mogućnost snimanja studijskog materijala i još niza raznih pogodnosti navedenih u fondu nagrada.

Rokaj Fest će se održati od 4. do 6. srpnja 2008. na već poznatoj lokaciji Otoka hrvatske mladeži na zagrebačkom Jarunu. Rastom samog Festivala, odlučeno je da u trećoj godini održavanja Rokaj Fest proširi svoju programsku ponudu stranim imenima ali organizatori ne odustaju od prvobitne ideje promicanja i jačanja domaće scene kao prioritetne zadaće festivala.

Pravila sudjelovanja za iDEMO festival:

1.Pravo sudjelovanja imaju svi demo bandovi sa područja Republike Hrvatske (koji ne posjeduju zvanično izdanje)
2. Za sudjelovanje na natječaju treba poslati – demo snimku sa tri autorske pjesme (obrade ne dolaze u obzir), te biografiju i kontakt banda na adresu: ROKAJ FEST, 6. Podbrežje 20, 10 000 Zagreb - uz naznaku ”za iDEMO festival”
3. Snimke trebaju biti na CD-u. Ostali nosači zvuka neće biti uzeti u razmatranje. Snimke se ne vraćaju, a ako snimka sadrži više od tri pjesme žiri će slušati samo prve tri.
4. Rok za pristizanje prijava je 1.5.2008.
5. Žiri će na osnovu preslušanih demo snimaka izabrati 10 izvođača koji će nastupati na finalnoj večeri 10.5. u klubu Boogaloo. Na finalnoj večeri posjetitelji u klubu će svojim glasovima odlučiti o pobjedniku.
6. Pobjednik festivala svirat će na main stageu Rokaj Festa 2008
7. Osim prava da svira na najvećem hrvatskom open air festivalu Rokaj Festu, pobjednika očekuju i ostale vrijedne nagrade kao što su svirka na prijateljskom festivalu u Sloveniji - Rock Otočec, snimanje singla u zagrebačkom studiju Morris i glazbeni pokloni iznenađenja.


Službena stranica festivala je www.rokajfest.com gdje, ako na ovaj način želite promovirati svoj glazbeni rad, možete pronaći dodatne informacije o prijavama i uvjetima natječaja.

Objavljeno 11.04.2008.

Vremeplov

Pišem pjesme o stvarnim stvarima. Tema diktira raspoloženje i sve kreće od toga.
John Mayall