Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Petak 13, sretan dan za Harteru uz Roisin Murphy

Petak 13, sretan dan za Harteru uz Roisin MurphyUprkos stalnoj prijetni kiše i teških oblaka koji su nadvili nad Rijekom ovogodišnje izdanje prvog dana Hartera festivala prošlo je u znaku dobre svirke, kako one rockerske tako i elektronske, kao i dobre zabave nešto više od 2.500 posjetitelja ovog najvećeg domaćeg festivala ako je suditi prema broju izvođača. Harteru je otvorila riječka mlada skupina Klaus nešto iza 20 sati, a cjelovečernji program potrajao je sve do ranih jutarnjih sati uz groovy zvukove i ”brijanje” raspoloženih DJ-a.

Očekivano, najveće hvalospjeve i odobravanje okupljenih svojim profesionalnim nastupom polučila je atraktivna pjevačka zvijezda Roisin Murphy s raspoloženim pratećim bendom, koja je na Harteri predstavila svoj aktualni album ”Overpowered”. Njenim nastupom na festivalu Hartera je definitivno ”skočila” par stepenica više u smislu boljeg rejtinga manifestacije, što je okupljena publika znala nagraditi. Da je angažman Roisin Murphy pun bio pogodak najbolja je potvrda stigla u obliku gromoglasnog poziva na bis koji u Roisinom rasporedu uopće nije bio predviđen.

Ne treba zanemariti niti odlične gigove Elementala i iznenađujuće zanimljivih ”hladnih” engleskinja iz grupe Client, te hrpu odličnih mini-koncerata na ”veseloj pozornici” koje su bez imalo zaostajanja za onima na velikoj pozornici upriličili Grč, Ashes You Leave, Marinada, Hesus Attor i Diskurz uz mnoge DJ setove.

Večeras oko 20 sati kreće druga večer Hartere na kojoj će nastupiti norveški ”luđaci” Turbonegro, TBF, Disciplin A Kitchme, Svadbas, Father i mnogi drugi. (R.P.)

Foto: Hartera 2008. - Prva večer, petak 13.6.

Objavljeno 14.06.2008.

Vremeplov

Vokale radim na kraju zato što prvo želim napraviti glazbu i gurnuti je do razine na kojoj se moram natjecati s njom.
Axl W. Rose (Guns N’ Roses)