Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Predstavljen box set ”Vis Đavoli”

Predstavljen box set ”Vis Đavoli”Na prošlotjednom koncertu Nene Belana & Fiumensa u prepunoj zagrebačkoj Tvornici predstavljeno je novo izdanje. Radi se o box setu ”Vis Đavoli”. Ovaj jedinstveni box set sadrži tri albuma, cijelu diskografiju Đavola, koju sačinjavaju ”Ljubav i moda” iz 1986. , ”Hallo Lulu 22” iz 1987. i ”Ostani uz mene” iz 1988. godine.

Uz Box set dolazi i knjižica sa slikama i ilustracijama sastava Đavoli. Svojedobno su Đavoli postigli zapažen uspjeh na prostoru cijele nekadašnje države. Njihove pjesme ”Pričaj mi o ljubavi”, ”Stojin na kantunu”, ”Babina”, ”Ja volim je”, ”Ostani uz mene”, ”Dugo toplo ljeto” i mnoge druge postali su evergreeni.

Najviše nagrada osvojili su na ”Splitskom festivalu” i to za pjesme ”Dugo toplo ljeto”, ”A gdje si ti” i ”Večeras”. Grupa je prestala s radom 1992. g. , a Neno Belan je nastavio s jednako uspješnom solo karijerom. Osim tri albuma Đavola, ovaj box set sadrži i dosad 16 neobjavljenih snimaka, pjesme iz garaže, kako ih sam Belan naziva, te 24 pjesme kao bonus track.

Objavljeno 19.11.2008.

Vremeplov

O Milesu Davisu se ne bi smijelo kazati išta loše jer je učinio nevjerovatne stvari i njegov doprinos modernoj muzici je ogroman.
John Mclaughlin