Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Premijera filma”Rock’n’roll je kriv za sve?”

Premijera filma”Rock’n’roll je kriv za sve?”Premijera dokumentarnog filma o riječkoj pop-rock grupi ”Fit” - ”Rock’n’roll je kriv za sve?” autora Deana Lalića, Marka Bezića i Sanjina Stanića održat će se 16. listopada 2010. u 20 sati u Art-kinu Croatia u Rijeci.

Tada će biti i postavljena izložba fotografija Damira Krizmanića Krize i Srđana Vrančića Vrane iz vremena kada je djelovala grupa ”Fit”.

Ulaz je na premijeru filma moguć samo uz pozivnicu i prethodnu rezervaciju iste, a film će u Art-kinu Croatia biti prikazan i 17. te 21. listopada u 18 sati uz slobodan ulaz.

”Riječka i hrvatska pop-rock grupa ”Fit” glazbeni je, ali ne samo glazbeni fenomen 80-ih i početka 90-ih godina. Četiri golobrada srednjoškolca, niti ne znajući tko će što i kako svirati, u svojim su srednjoškolskim klupama odlučili pridružiti se nadolazećem nabujalom plimnom valu riječkih novovalnih bandova, a već nekoliko godina kasnije poharali su prostor bivše Jugoslavije, zacementirali se na vrhovima radijskih i televizijskih top ljestvica, punili velike dvorane i svirali stadionske koncerte. I onda, gotovo na isti način na koji su se popeli na tron, odjednom su s njega sišli, potpuno nestali i zameli vlastiti trag.” (autori o filmu)

Priču o ”Fitu” u filmu ”Rock’n’roll je kriv za sve?” pripovijedaju članovi grupe ”Fit” Davor Lukas, Miro Tešević, Zorko Opačić, ali i brojni drugi glazbenici - svjedoci njihovog uspona i nestanka sa scene. Posebnu priču u filmu stvara glazba, a film je sniman dvije godine na lokacijama u Rijeci, Zagrebu, Beogradu i Amsterdamu.

Riječ je o drugom filmu (prvi je ”Kamo?” Aleša Suka, koji je 23. rujna imao premijeru u Art-kinu) koji je sufinanciran temeljem Sporazuma o suradnji u području audiovizualnih djelatnosti između Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra. Sporazum ima za cilj jačanje lokalnih, autorskih i produkcijskih kapaciteta te jačanje riječke filmske produkcije.

Objavljeno 15.10.2010.

Vremeplov

Privučeš lijepo pažnju i postaneš moderan i ako zadržiš dobru poziciju ti si maltene taj koji diktira modu ostalima.
Andy Summers ( iz perioda rada sa The Police)