Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Premijera filma”Rock’n’roll je kriv za sve?”

Premijera filma”Rock’n’roll je kriv za sve?”Premijera dokumentarnog filma o riječkoj pop-rock grupi ”Fit” - ”Rock’n’roll je kriv za sve?” autora Deana Lalića, Marka Bezića i Sanjina Stanića održat će se 16. listopada 2010. u 20 sati u Art-kinu Croatia u Rijeci.

Tada će biti i postavljena izložba fotografija Damira Krizmanića Krize i Srđana Vrančića Vrane iz vremena kada je djelovala grupa ”Fit”.

Ulaz je na premijeru filma moguć samo uz pozivnicu i prethodnu rezervaciju iste, a film će u Art-kinu Croatia biti prikazan i 17. te 21. listopada u 18 sati uz slobodan ulaz.

”Riječka i hrvatska pop-rock grupa ”Fit” glazbeni je, ali ne samo glazbeni fenomen 80-ih i početka 90-ih godina. Četiri golobrada srednjoškolca, niti ne znajući tko će što i kako svirati, u svojim su srednjoškolskim klupama odlučili pridružiti se nadolazećem nabujalom plimnom valu riječkih novovalnih bandova, a već nekoliko godina kasnije poharali su prostor bivše Jugoslavije, zacementirali se na vrhovima radijskih i televizijskih top ljestvica, punili velike dvorane i svirali stadionske koncerte. I onda, gotovo na isti način na koji su se popeli na tron, odjednom su s njega sišli, potpuno nestali i zameli vlastiti trag.” (autori o filmu)

Priču o ”Fitu” u filmu ”Rock’n’roll je kriv za sve?” pripovijedaju članovi grupe ”Fit” Davor Lukas, Miro Tešević, Zorko Opačić, ali i brojni drugi glazbenici - svjedoci njihovog uspona i nestanka sa scene. Posebnu priču u filmu stvara glazba, a film je sniman dvije godine na lokacijama u Rijeci, Zagrebu, Beogradu i Amsterdamu.

Riječ je o drugom filmu (prvi je ”Kamo?” Aleša Suka, koji je 23. rujna imao premijeru u Art-kinu) koji je sufinanciran temeljem Sporazuma o suradnji u području audiovizualnih djelatnosti između Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra. Sporazum ima za cilj jačanje lokalnih, autorskih i produkcijskih kapaciteta te jačanje riječke filmske produkcije.

Objavljeno 15.10.2010.

Vremeplov

Johnny Cash je jedan od rijetkih koji će proći kroz ”veliko bijelo svjetlo”. Kako vrijeme bude prolazilo postat će daleko važniji od ove glazbene industrije.
Dolly Parton