Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

PRVI RIJEČKI FESTIVAL GITARA - HAL’S ALL STAR GUITAR NIGHT’S

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci 1. i 2. ožujka, s početkom u 20 sati, započet će prvi dvodnevni riječki festival gitara - Hal’s all star guitar night’s. Tijekom trajanja dvodnevnog festivala nastupit će šest svjetski uglednih gitarista. Pierre Bensusan (Francuska), Jacques Stotzem (Belgija), Franco Morone (Italija), Tommy Emmanuel (Australija), Muriel Anderson (USA) i riječanin svjetske reputacije Damir Halilić – Hal. Nakon izrazito uspješnog nastupa Tommija Emmanuela u našem gradu uskoro će nas posjetiti gitaristički virtuozi u proširenom izdanju. Zahvaljujući velikom interesu publike na prijašnjim koncertima riječani će imati priliku uživati u gitarističkim bravurama velike šestorice koja će nas uskoro posjetiti.
Na otvaranju festivala 1. ožujka prvi će nastupiti Hal, a zatim ćemo imati priliku vidjeti ’kralja’ i ’kraljicu’ gitare odnosno Australca Tommy Emmanuela i Amerikanku Muriel Andreson - osim što je najznačajnija žena u gitarističkom svijetu organizira jedan od najprestižnijih festivala gitare koji se godišnje odvija u Nashwilleu, vodi svoju TV emisiju i osnivač je humanitarne zaklade ”Music For Life Alliance”. Tommy Emmanuel već je poznat hrvatskoj publici nakon prošlogodišnje turneje s Halom (Pula, Rijeka, Zagreb, Kastav) na kojoj je dokazao svoju showmansku neprikosnovenost.
Drugi dan festivala nastupit će legendarni francuski glazbenik i jedan od najvećih kompozitora u ovome fahu, Pierre Bensusan, koji spava na lovorikama i hvalospjevima koje su mu dali imena kao što su Steve Vai, Michael Hedges, Steve Lukather, Bing Crosby, Joan Baez, Carly Simon, Larry Coryell, Doc Watson, George Winston i mnogi drugi. Slijedeće ime je Franco Morone, koji dolazi iz Bologne i koji je već nastupao u Hrvatskoj u nekoliko navrata, na čiji nastup publika u pravilu reagira s ovacijama. Morone je poznat osim po svojoj autorskoj glazbi i po sviranju talijanske tradicionalne glazbe, kao i nenadmašnim izvedbama keltske odnosno irske glazbe.
Zadnji glazbenik u nizu ’all star’ imena je Belgijanac Jacques Stodzem, kojeg su čitaoci uglednog njemačkog magazina Akustik Gitarre svrstali među velikane kao što su Paco de Lucia i Leo Kottke. Stodzemova karakteristika je široko žanrovsko područje koje pokriva svojim izvedbama, a o kvaliteti njegova nastupa dovoljno govore izvrsne reakcije publike i kritike na svim najznačajnijim svjetskim festivalima.
Riječki Hal’s All Star Guitar Night festival bit će jedinstvena prilika u nas za poslušati ove eminentne glazbenike na jednom mjestu čime se Hrvatska uključuje na listu ovakvih zbivanja u svijetu. Ulaznice za ovaj veliki glazbeni spektakl mogu se kupiti u Yamaha music centru, CD shopu Dandy, te u Dallasu. Cijena - prava sitnica za ponuđeni show.
01.03.2005.
Tommy Emmanuel, Australija - www.tommyemmanuel.com
Muriel Anderson, SAD - www.murielanderson.com
Hal, Hrvatska - www.halmusic.info
02.03.2005.
Pierre Bensusan, Francuska - www.pierrebensusan.com
Franco Morone, Italija - www.francomorone.it
Jacques Stodzem, Belgija - www.stodzem.com

Objavljeno 22.02.2005.

Vremeplov

Glazba nikada ne bi trebala nanositi štetu.
Robbie Robertson