Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

PRVI RIJEČKI FESTIVAL GITARA - HAL’S ALL STAR GUITAR NIGHT’S

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci 1. i 2. ožujka, s početkom u 20 sati, započet će prvi dvodnevni riječki festival gitara - Hal’s all star guitar night’s. Tijekom trajanja dvodnevnog festivala nastupit će šest svjetski uglednih gitarista. Pierre Bensusan (Francuska), Jacques Stotzem (Belgija), Franco Morone (Italija), Tommy Emmanuel (Australija), Muriel Anderson (USA) i riječanin svjetske reputacije Damir Halilić – Hal. Nakon izrazito uspješnog nastupa Tommija Emmanuela u našem gradu uskoro će nas posjetiti gitaristički virtuozi u proširenom izdanju. Zahvaljujući velikom interesu publike na prijašnjim koncertima riječani će imati priliku uživati u gitarističkim bravurama velike šestorice koja će nas uskoro posjetiti.
Na otvaranju festivala 1. ožujka prvi će nastupiti Hal, a zatim ćemo imati priliku vidjeti ’kralja’ i ’kraljicu’ gitare odnosno Australca Tommy Emmanuela i Amerikanku Muriel Andreson - osim što je najznačajnija žena u gitarističkom svijetu organizira jedan od najprestižnijih festivala gitare koji se godišnje odvija u Nashwilleu, vodi svoju TV emisiju i osnivač je humanitarne zaklade ”Music For Life Alliance”. Tommy Emmanuel već je poznat hrvatskoj publici nakon prošlogodišnje turneje s Halom (Pula, Rijeka, Zagreb, Kastav) na kojoj je dokazao svoju showmansku neprikosnovenost.
Drugi dan festivala nastupit će legendarni francuski glazbenik i jedan od najvećih kompozitora u ovome fahu, Pierre Bensusan, koji spava na lovorikama i hvalospjevima koje su mu dali imena kao što su Steve Vai, Michael Hedges, Steve Lukather, Bing Crosby, Joan Baez, Carly Simon, Larry Coryell, Doc Watson, George Winston i mnogi drugi. Slijedeće ime je Franco Morone, koji dolazi iz Bologne i koji je već nastupao u Hrvatskoj u nekoliko navrata, na čiji nastup publika u pravilu reagira s ovacijama. Morone je poznat osim po svojoj autorskoj glazbi i po sviranju talijanske tradicionalne glazbe, kao i nenadmašnim izvedbama keltske odnosno irske glazbe.
Zadnji glazbenik u nizu ’all star’ imena je Belgijanac Jacques Stodzem, kojeg su čitaoci uglednog njemačkog magazina Akustik Gitarre svrstali među velikane kao što su Paco de Lucia i Leo Kottke. Stodzemova karakteristika je široko žanrovsko područje koje pokriva svojim izvedbama, a o kvaliteti njegova nastupa dovoljno govore izvrsne reakcije publike i kritike na svim najznačajnijim svjetskim festivalima.
Riječki Hal’s All Star Guitar Night festival bit će jedinstvena prilika u nas za poslušati ove eminentne glazbenike na jednom mjestu čime se Hrvatska uključuje na listu ovakvih zbivanja u svijetu. Ulaznice za ovaj veliki glazbeni spektakl mogu se kupiti u Yamaha music centru, CD shopu Dandy, te u Dallasu. Cijena - prava sitnica za ponuđeni show.
01.03.2005.
Tommy Emmanuel, Australija - www.tommyemmanuel.com
Muriel Anderson, SAD - www.murielanderson.com
Hal, Hrvatska - www.halmusic.info
02.03.2005.
Pierre Bensusan, Francuska - www.pierrebensusan.com
Franco Morone, Italija - www.francomorone.it
Jacques Stodzem, Belgija - www.stodzem.com

Objavljeno 22.02.2005.

Vremeplov

Na fakultetu sam studirao politiku, pa me to zanima. Kako neki vole pročitati dobru knjigu ili preslušati neki CD, tako ja imam potrebu za politikom. Mislim da će kapitalizam uskoro propasti jer mnoge stvari ne štimaju u njemu, posebno u Britaniji. Ma politika je svugdje zanimljiva, bilo da je riječ o Venecueli, Kosovu, Walesu...
Nicky Wire (Manic Street Preachers)