Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Prvi riječki sajam knjiga i festival časopisa

U Rijeci se 29. svibnja otvara prvi sajam knjiga i festival časopisa pod nazivom „Kičma“ – knjige i časopisi na morskoj ariji. Sajam traje do 1. lipnja a većina programskih aktivnosti i prodaja knjiga i časopisa će se održavati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Četverodnevni program „Kičme“, osim prodaje knjiga i časopisa, omogućava posjetiteljima i upoznavanje autora, urednika i drugih tvoraca zaslužnih za njihovo izdavanje.

Organizatori su pripremili i program za širu publiku, poput koncerta grupe Padre (aka Father) i crtanja grafita na otvorenju sajma, izložbe fotografija, raznih glazbeno-scensko-likovnih događanja, te svakodnevnih After Partyja u jazz caffeu „Tunel“.

U sklopu festivala časopisa, koji čini programsku osnovu sajma, predstavit će se časopisi „Oris“, „Kontura“, „Quorum“, „Poezija“, „Hrvatski filmski ljetopis“, „Re“ i „Sarajevske bilježnice“, a prezentacije će biti popraćene zanimljivim dodatnim programom. Sajam knjiga predstavit će 60-ak izdavača i dva distributera (za još po 20-tak izdavača), a oko 6.000 naslova moći će se nabaviti po cijeni sniženoj od 10 do 70 posto. 30-tak programa predstavit će oko 60 ljudi, a pri izboru djela i autora pokušalo se voditi računa o premijernim naslovima te o autorima koji su na neki način povezani s Rijekom. Tako će se predstaviti Nedjeljko Fabrio s knjigom „Orfejeva djeca“, zatim Mišo Cvijanović s knjigom „Hrvati na europskim nogometnim prvenstvima“, Boris Perić i njegov „D’Annunziev kod“ i drugi.

Organizator sajma je Udruga parNas, a organizator prodaje knjiga i partner je V.B.Z. d.o.o. Više o samom sajmu i detaljni program možete naći na www.kicma.parnas.hr.

Objavljeno 27.05.2008.

Vremeplov

Pokušavam koristiti svoju glazbu kao stroj kako bi pokrenuo ljude da djeluju - kako bi došlo do promjena.
Jimi Hendrix