Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Prvi riječki sajam knjiga i festival časopisa

U Rijeci se 29. svibnja otvara prvi sajam knjiga i festival časopisa pod nazivom „Kičma“ – knjige i časopisi na morskoj ariji. Sajam traje do 1. lipnja a većina programskih aktivnosti i prodaja knjiga i časopisa će se održavati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Četverodnevni program „Kičme“, osim prodaje knjiga i časopisa, omogućava posjetiteljima i upoznavanje autora, urednika i drugih tvoraca zaslužnih za njihovo izdavanje.

Organizatori su pripremili i program za širu publiku, poput koncerta grupe Padre (aka Father) i crtanja grafita na otvorenju sajma, izložbe fotografija, raznih glazbeno-scensko-likovnih događanja, te svakodnevnih After Partyja u jazz caffeu „Tunel“.

U sklopu festivala časopisa, koji čini programsku osnovu sajma, predstavit će se časopisi „Oris“, „Kontura“, „Quorum“, „Poezija“, „Hrvatski filmski ljetopis“, „Re“ i „Sarajevske bilježnice“, a prezentacije će biti popraćene zanimljivim dodatnim programom. Sajam knjiga predstavit će 60-ak izdavača i dva distributera (za još po 20-tak izdavača), a oko 6.000 naslova moći će se nabaviti po cijeni sniženoj od 10 do 70 posto. 30-tak programa predstavit će oko 60 ljudi, a pri izboru djela i autora pokušalo se voditi računa o premijernim naslovima te o autorima koji su na neki način povezani s Rijekom. Tako će se predstaviti Nedjeljko Fabrio s knjigom „Orfejeva djeca“, zatim Mišo Cvijanović s knjigom „Hrvati na europskim nogometnim prvenstvima“, Boris Perić i njegov „D’Annunziev kod“ i drugi.

Organizator sajma je Udruga parNas, a organizator prodaje knjiga i partner je V.B.Z. d.o.o. Više o samom sajmu i detaljni program možete naći na www.kicma.parnas.hr.

Objavljeno 27.05.2008.

Vremeplov

Nirvana nikada nije bila konvencionalan rock bend. To je bilo nešto... čudno. Jeste li vidjeli te live snimke? Ja sam imao 22 godine i sve to mi je uglavnom bilo nevjerovatno zabavno. Bili smo tri smiješna tipa koje sviraju svoju glazbu što je, uostalom, jedino i važno. Tek kasnije i bez naše želje se dogodilo to da je Nirvana na neki način postala dijelom ovog svijeta.
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana)