Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Putokazi napravili fuziju tehnologije i ljudskoga

U prostorijama riječkog Kreativnog odjela ovog vikenda sniman je spot za pjesmu ”Play Rew Ffwd iTurk French Touch” riječke vokalne skupine Putokazi. Riječ je o pjesmi koja će se naći na CD-u ”Androida.remixed”, koji će uz dvostruki DVD ”Androida.Live” i CD ”Androida” činiti ”Androida Limited Edition bonus Remix CD”. Ono što spot za pjesmu ”Play Rew Ffwd iTurk French Touch” čini posebno zanimljivim je činjenica da je izrađen u ASCII-art tehnici, kojom je ekipa iz Kreativnog odjela željela naglasiti fuziju tehnologije i ljudskoga, ili i svega onoga što predstavlja ”Androida”.

Značajno je istaknuti da se ta tehnika kojom se slika u pokretu formira pomoću slova prvi put koristi u Hrvatskoj, a osim nje korištene su i druge tehnologije kojima je ACII-art pretvoren u 3D objekte u pokretu.

Ekipu koja je zaslužna za novi spot Putokaza i koju posebno veseli što još nitko u Hrvatskoj za snimanje spotova nije koristio ASCII-art tehniku, čine snimatelj i montažer Jusuf Šehović Jupi, direktor rasvjete i fotografije Goran Paulin, redatelj i dizajner grafike Davor Pasarić, animator Aleksandar Ribarić i Sanjin Celeski, zadužen za grafiku i retuširanje. Kako objašnjavaju u Kreativnom odjelu, video broj, koji će biti promoviran idućeg mjeseca kada i CD ”Androida.remixed”, nastao je u duhu nesnimljenog SF filma za koji je ”Androida” zamišljeni soundtrack.

Objavljeno 31.05.2006.

Vremeplov

Johnny Cash je jedan od rijetkih koji će proći kroz ”veliko bijelo svjetlo”. Kako vrijeme bude prolazilo postat će daleko važniji od ove glazbene industrije.
Dolly Parton