Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Putokazi napravili fuziju tehnologije i ljudskoga

U prostorijama riječkog Kreativnog odjela ovog vikenda sniman je spot za pjesmu ”Play Rew Ffwd iTurk French Touch” riječke vokalne skupine Putokazi. Riječ je o pjesmi koja će se naći na CD-u ”Androida.remixed”, koji će uz dvostruki DVD ”Androida.Live” i CD ”Androida” činiti ”Androida Limited Edition bonus Remix CD”. Ono što spot za pjesmu ”Play Rew Ffwd iTurk French Touch” čini posebno zanimljivim je činjenica da je izrađen u ASCII-art tehnici, kojom je ekipa iz Kreativnog odjela željela naglasiti fuziju tehnologije i ljudskoga, ili i svega onoga što predstavlja ”Androida”.

Značajno je istaknuti da se ta tehnika kojom se slika u pokretu formira pomoću slova prvi put koristi u Hrvatskoj, a osim nje korištene su i druge tehnologije kojima je ACII-art pretvoren u 3D objekte u pokretu.

Ekipu koja je zaslužna za novi spot Putokaza i koju posebno veseli što još nitko u Hrvatskoj za snimanje spotova nije koristio ASCII-art tehniku, čine snimatelj i montažer Jusuf Šehović Jupi, direktor rasvjete i fotografije Goran Paulin, redatelj i dizajner grafike Davor Pasarić, animator Aleksandar Ribarić i Sanjin Celeski, zadužen za grafiku i retuširanje. Kako objašnjavaju u Kreativnom odjelu, video broj, koji će biti promoviran idućeg mjeseca kada i CD ”Androida.remixed”, nastao je u duhu nesnimljenog SF filma za koji je ”Androida” zamišljeni soundtrack.

Objavljeno 31.05.2006.

Vremeplov

Natječem se sam sa sobom i gubim…
Roger Waters (Pink Floyd)