Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Putokazi u novoj eksperimentalnoj fazi

Riječka ženska vokalna skupina Putokazi ovih dana radi punom parom, a prvi njihov rezultat mogao se čuti ovih dana. Naime, ekskluzivno u eteru Otvorenog radija emitiran je njihov novi singl ’Output’, pravo iznenađenje za sve poznavatelje dosadašnjeg rada skupine. Znakovito nazvan ’Output’, singl predstavlja dojmljiv iskorak s prepoznatljivog zvučnog teritorija skupine.

Naime, stvaranjem ove skladbe odlučili su se za avanturu kretanja izvan svojih dosad utabanih putova. Novim radijskim izdanjem tako samo potcrtavaju spremnost za još dublje i ambicioznije istraživanje plesnih voda suvremene pop glazbe, u ovom konkretnom slučaju uzbudljive eksperimentalne elektronike.

Njihov najnoviji uradak, pjesma ’Output’, zajednički je autorski rad slovenskog producenta i glazbenika Iztoka Turka, provjerenog suradnika riječkih pjevačica, poznatog po radu s grupama Videosex, Laibach i Rotor, te osobe zagonetna identiteta čije će ime, poručuju Putokazi, biti otkriveno tek onda kad za to dođe pravi trenutak. Singl prati i videospot nastao u realizaciji riječkog Kreativnog odjela, također poznatog po uspješnoj suradnji s Putokazima te japanskog animatora Hitoshija Akayame s tokijskog Sveučilišta Tamagawa. Radi se o nagrađenoj 3D animaciji koja će zasigurno oduševiti sve poklonike Putokaza, ali i one koji će to tek postati.

Grupa je pred nekoliko je mjeseci zajedno sa Sašom Markovskim, klavijaturistom grupe Urban&4, snimila pjesmu ’Voyager/Putnik’ koja će se naći na njegovom debitantskom albumu ’Diskonekted’, što će biti objavljen u izdanju Dancing Beara.

’Output je i radijska najava novog nosača zvuka ove riječke skupine. Projekt je trenutno u završnoj fazi priprema, a kao i najavni singl, i on otvara novo poglavlje u radu riječkih djevojaka istančana glasa. Kako će se album zvati, međutim, nećemo doznati još neko vrijeme.

Putokazi - ”Output”

Objavljeno 29.02.2008.

Vremeplov

Da sam kojim slučajem bio jedan od The Beatlesa volio bih biti George Harrison.
Noel Gallagher (Oasis)