Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Putokazi u Opatiji predstavljaju album ”Treća Zemlja”

Putokazi u Opatiji predstavljaju album ”Treća Zemlja”Ljubitelji glazbenih nastupa Putokaza mogu uživati u završnom promotivnom koncertu ’Treće Zemlje’ u Opatiji u ponedjeljak 25. kolovoza na Maloj sceni Ljetne pozornice s početkom u 21 sat.

Putokazi kažu: ”U smiraju ljeta koncertno je predstavljanje drugo ime za druženje u vilinskom etno svijetu ’Treće Zemlje’, svijetu izvan prostornih i vremenskih granica. S lakoćom to prepoznajemo kao doprinos onome što se žanrovski određuje riječju world music, a sve na akustički vrijednoj sceni male Ljetne pozornice u Opatiji.”

Zbog zanimanja radijske i koncertne publike za etno-projekte Putokaza, albume ’Zemlja’ (1997.) i ’Nova Zemlja’ (2000.), izdavačka kuća Orfej odlučila je odabrane, najzapaženije glazbene brojeve s ta dva izdanja, objaviti kao nov album u ograničenoj nakladi. Njegov je naziv ’Treća Zemlja’. Kao dar slušateljima, ’Treća Zemlja’ uključuje bonus materijal, s naglaskom na dva remiksa jedne od najpopularnijih tema iz repertoara Putokaza, skladbe ’Naranča’.

Podsjetimo se, albumi Zemlja i Nova Zemlja nastali su u suradnji s Elvisom Stanićem, i ove godine višestruko nagrađivanim jazz glazbenikom. Na prvom je albumu Stanić autor glazbenog materijala, na drugom potpisuje obrade domaćih etno-tema.

Album ’Zemlja’ je na natječaju Radio France International-Eastern Discovery Eventa 1997. izabran u sedam najboljih među 150 glazbenih projekata iz 15 zemalja Srednje Europe. Skladba ’Tararajčica’ je dobitnica hrvatske diskografske nagrade Porin 1998., u kategoriji etno-glazbe. Album ’Nova Zemlj’a je predstavio hrvatsku etno-glazbu na EXPO 2005 u Japanu, gdje su Putokazi ujedno sudionici projekta Bridge Eternal. Album je nominiran za hrvatsku diskografsku nagradu Porin 2000. u kategoriji najbolje izvedbe grupe s vokalom. Za istu je nagradu, u kategoriji aranžmana, nominiran Elvis Stanić, suradnik na ’Novoj Zemlji’.

U međuvremenu, Putokazi pripremaju i novi studijski album.

Putokazi - Sve što jesi (Live)

Objavljeno 19.08.2008.

Vremeplov

Važnost riječkih bendova bila je prije svega njihov značaj u Rijeci odnosno tadašnjoj socijalističkoj i samoupravnoj Jugoslaviji. Krajem sedamdesetih, u vrijeme punka, rad primjerice Parafa i Termita ili ljubljanskih Pankrta zasigurno bi bio zapažen i u Londonu, jer su to bili odlični bendovi u tom žanru.
Goran Lisica Fox, riječki glazbeni promotor