Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Putokazi u Opatiji predstavljaju album ”Treća Zemlja”

Putokazi u Opatiji predstavljaju album ”Treća Zemlja”Ljubitelji glazbenih nastupa Putokaza mogu uživati u završnom promotivnom koncertu ’Treće Zemlje’ u Opatiji u ponedjeljak 25. kolovoza na Maloj sceni Ljetne pozornice s početkom u 21 sat.

Putokazi kažu: ”U smiraju ljeta koncertno je predstavljanje drugo ime za druženje u vilinskom etno svijetu ’Treće Zemlje’, svijetu izvan prostornih i vremenskih granica. S lakoćom to prepoznajemo kao doprinos onome što se žanrovski određuje riječju world music, a sve na akustički vrijednoj sceni male Ljetne pozornice u Opatiji.”

Zbog zanimanja radijske i koncertne publike za etno-projekte Putokaza, albume ’Zemlja’ (1997.) i ’Nova Zemlja’ (2000.), izdavačka kuća Orfej odlučila je odabrane, najzapaženije glazbene brojeve s ta dva izdanja, objaviti kao nov album u ograničenoj nakladi. Njegov je naziv ’Treća Zemlja’. Kao dar slušateljima, ’Treća Zemlja’ uključuje bonus materijal, s naglaskom na dva remiksa jedne od najpopularnijih tema iz repertoara Putokaza, skladbe ’Naranča’.

Podsjetimo se, albumi Zemlja i Nova Zemlja nastali su u suradnji s Elvisom Stanićem, i ove godine višestruko nagrađivanim jazz glazbenikom. Na prvom je albumu Stanić autor glazbenog materijala, na drugom potpisuje obrade domaćih etno-tema.

Album ’Zemlja’ je na natječaju Radio France International-Eastern Discovery Eventa 1997. izabran u sedam najboljih među 150 glazbenih projekata iz 15 zemalja Srednje Europe. Skladba ’Tararajčica’ je dobitnica hrvatske diskografske nagrade Porin 1998., u kategoriji etno-glazbe. Album ’Nova Zemlj’a je predstavio hrvatsku etno-glazbu na EXPO 2005 u Japanu, gdje su Putokazi ujedno sudionici projekta Bridge Eternal. Album je nominiran za hrvatsku diskografsku nagradu Porin 2000. u kategoriji najbolje izvedbe grupe s vokalom. Za istu je nagradu, u kategoriji aranžmana, nominiran Elvis Stanić, suradnik na ’Novoj Zemlji’.

U međuvremenu, Putokazi pripremaju i novi studijski album.

Putokazi - Sve što jesi (Live)

Objavljeno 19.08.2008.

Vremeplov

Grci uopšte ne priznaju da postojimo, Bugari kažu da smo Bugari, Srbi ne priznaju crkvu... Čuvanje tradicionalne glazbe je čuvanje našeg makedonskog identiteta. Na primer, najpopularniji Makedonac zadnjih 50 godina je Toše Proeski, opet muzičar.
Gorazd Čapovski (Mizar)