Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Recording session” za novi Radanovićev album

”Recording session” za novi Radanovićev albumNa adresi Tizianova 23 ovih dana stanuje jazz. Naime, u studiju Roberta Funčića na Belvederu okupila se vrhunska jazzerska ekipa, a sve povodom snimanja novog albuma Henryja Radanovića. Cijenjeni i nagrađivani riječki glazbenik dvije godine od hvaljenog prvijenca »Long Distance« upravo ovih dana snima materijal za svoj drugi album, radnog naziva »Interplay«.

Pridružili su mu se Branimir Gazdik na bubnjevima i Matija Dedić na klavijaturama, zasvirat će i Ivo Popeskić i Darko Jurković Charlie, a sudeći prema atmosferi u studiju, bit će to još jedna jazzerska poslastica.

Ostajem vjeran svojim jazzerskim uvjerenjima, iako se ovog puta više naslanjam na tradicijski jazz, ali s elementima etna i world musica. Uostalom, sama formacija jazz trija asocira na tradiciju, baš kao i snimanje materijala uživo i svi odjednom, i tu su mi Matija i Branimir nezamjenjivi. Album će sadržavati šest autorskih skladbi i nešto obrada, kazao nam je jučer Henry Radanović naglasivši kako se »konj koji pobjeđuje na utrkama ne mijenja« pa i ovaj album producira Robert Funčić. Uostalom, dvojac Radanović-Funčić za »Long Distance« nagrađen je i Porinom za najbolji instrumentalni album.

Henryja poznajem još od 1996. godina i veže nas prijateljstvo koje se reflektira i dobrom glazbenom suradnjom pa mi dolazak u Rijeku povodom ovog »recording sessiona« nije bio ni najmanji problem. Riječ je upravo o »recording sessionu«, a ne klasičnom snimanju albuma jer ovaj način rada je zapravo daleko od takozvane pop produkcije. Kod ovakvog rada u studiju, u najopuštenijim uvjetima rada, hvata se ta posebna energija i vibracija među glazbenicima, naglasio je Matija Dedić koji je nedavno upravo na jednom takvom »recording sessionu« u Studiju Bajsić HRT-a s čuvenim američkim glazbenicima, kontrabasistom Larryjem Grenadierom i bubnjarom Jeffom Ballardom, stalnim članovima trija klavirista Brada Mehldaua, snimao svoj novi album.

A i bubnjar Branimir Gazdik nedavno je snimio svoj prvi album nazvan »Friendly« koji će svijetlo dana ugledati do kraja godine pod okriljem Croatia Recordsa.

Mi jazzeri smo kao pleme, s Henryjem sam surađivao na mom albumu, a sad radimo na njegovom, dodao je Gazdik čiji je prvijenac doista »Friendly« obzirom da je ugostio brojne jazzere poput Elvisa Stanića, Maseja Kovačevića, Gorana Rukavine, te Vladu Samardžića iz Novog Sada.

Danijela Bauk, Novi list

Objavljeno 25.11.2008.

Vremeplov

U biti ja sam vam stara rokerica. Rock iz sedamdesetih i osamdesetih - to je moja glazba. The Queen, The Doors i Janis Joplin.
Snježana Pejčić, riječka brončana olimpijka u streljaštvu