Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rentokill, Astpai i Debeli precjednik @ Rijeka, 26.05. Točka

Riječka udruga RiRock najavljuje nabrijani petak - u klubu Točka, 26.5., u sklopu europske turneje nastupaju punkeri Rentokill i Astpai iz Austrije, te osječki Debeli precjednik.

Svirajući intenzivni punk-rock, s moćnom političkom porukom, austrijski bend Rentokill je gotovo konstantno na turneji. U njihovoj glazbi je oduvijek postojala doza individualnosti i napretka. Iskustvo koje se odmah primijeti na pozornici dokazuje da je bend na višoj razini. Sa brzim i točnim bubnjarom, upadljivim melodijama, žestokim gitarama i oštrim vokalom šalju socio-političku poruku. Rentokill nisu ništa osim sirovih emocija i zaraznog punk-rocka, što se najbolje čuje na njihovom zadnjem albumu ”Back To Convinience”.

Ravno iz prljave podrumske prostorije za sviranje stiže nam Astpai, austrijski punkrock bend s iskrenim zvukom. Razmišljajte o njima kao o spoju bendova Paint It Black, Dynamite i None More Black. Pokupili su nešto i od bendova kao što su Aus-Rotten i Choking Victim/Leftovercrack. Iako su i melodija i singalong dio njihovog zvuka, uglavnom su usredotočeni na žestoki hc/punk.

Osječka punk četvorka Debeli precjednik nastupit će u nekoliko hrvatskih klubova gdje će nastupati kao zvijezde večeri, ali i uz nekoliko drugih popularnih punk grupa (Zagreb, Nova Gorica, Rijeka, Pula i drugdje). U petak će nastupiti u riječkom klubu Točka, a dan kasnije u Puli u bivšoj vojarni Karlo Rojc gdje će nastupati i lokalni melodic hardcore punkeri Dj & the Nikolovsky klan. Počeci grupe Debeli precjednik sežu u daleku 1996. godinu kada je osnovan ova punk skupina. Iste godine objavljuju prvi EP pod nazivom ’Ti budan sanjaš’ koji je prošao odlično na underground punk sceni. Nakon tog albuma nastupali su po brojnim hrvatskim klubovima u kojima su stekli velik broj poklonika. Svojom zaraznom glazbom, jedinstvenim ’osjećajnim’ vokalom, žestokim solo dionicama gitara i odličnim odnosom sa publikom, koja već nakon nekoliko taktova pjesama počinje pjevušiti pjesme, ova punk grupa je predodređena za velike stvari, a koliko velike provjerite na riječkom koncertu 26. svibnja.

Objavljeno 24.05.2006.

Vremeplov

Grci uopšte ne priznaju da postojimo, Bugari kažu da smo Bugari, Srbi ne priznaju crkvu... Čuvanje tradicionalne glazbe je čuvanje našeg makedonskog identiteta. Na primer, najpopularniji Makedonac zadnjih 50 godina je Toše Proeski, opet muzičar.
Gorazd Čapovski (Mizar)