Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

RI-ROCK FESTIVAL 19.11. U BOĆARSKOM DOMU NA PODVEŽICI

Ri-rock, najstariji rock festival u Hrvatskoj, ove će se godine održati 19. studenoga pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Odjela gradske uprave za kulturu i riječke podružnice Hrvatske glazbene unije. Svi bendovi s riječkog područja koji žele nastupiti moraju se do 23. listopada prijaviti u riječkom Dallas Music Shopu (Splitska 2a), a o njihovom broju će i ovisiti trajanje festivala.

Iako mjesto održavanja još nije određeno, organizatori pretendiraju na Boćarski dom na Podvežici koji može okupiti oko 2 tisuće posjetitelja. Ovogodišnji Ri-rock festival bit će revijalnog karaktera, što će označiti svojevrsni povratak na staru koncepciju bez natjecanja koje je bilo uobičajeno prošlih godina.

Legendarni Ri-rock festival, koji je prvi put organiziran 1979. godine, središnji je glazbeni događaj Rijeke te jedan od najvećih razloga formiranja i održavanja riječke scene kao jedinstvenog fenomena na području Hrvatske. Veliki bendovi poput Parafa i Termita, ne tako davnih Denis&Denis, Grada, Grča, Cacadou Looka ili Laufera, do današnjih Urban & 4, En Face, Let 3, te onih najnovijih Metrobolik, Tha B Inside, ManDrill i Father dokaz su kvalitete i zajedništva zbog kojih riječka scena tako dugo i funkcionira.

– Ove godine prva misao vodilja nam je pružanje mogućnosti mladim, neafirmiranim bendovima da pokažu svoj potencijal i predstave svoj glazbeni izričaj kako bi konačno i počelo njihovo vrijeme. Boćarski dom pokazao se kao jedino moguće rješenje održavanja festivala, no ranije održani rock koncerti dokaz su da će u tom prostoru moći doći do izražaja kako scenografija, tako i kvalitetan razglas - izjavio je glavni organizator festivala Simon Dejhalla.

Objavljeno 06.10.2005.

Vremeplov

Johnny Cash je jedan od rijetkih koji će proći kroz ”veliko bijelo svjetlo”. Kako vrijeme bude prolazilo postat će daleko važniji od ove glazbene industrije.
Dolly Parton