Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Riječani dominiraju u prijedlozima nominacija za Porin

Dodjela hrvatske diskografske nagrade Porin drugi će se put zaredom održati u Osijeku od 20. do 24. travnja, s tim da će se ove godine stakleni kipići uručivati u’ redovitom’, travanjskom terminu, najavljeno je jučer na konferenciji za novinare održanoj u dvorani Hrvatskog društva skladatelja u Zagrebu.

U brojnim prijedlozima nominacija za diskografsku nagradu Porin dominiraju Riječani koji su bili diskografski iznimno aktivni prošle godine - Let 3, Vava, Father, Grad, En Face, Elvis Stanić Group i Rivers. U kategoriji ’najbolji rock album’ su Letov ’Bombardiranje Srbije i Čačka’, Vavin ’Del Mono’, Gradov ’Glad’ i ’Inspirita’ Fathera. U kategoriji ’najbolja izvedba grupe s vokalom’ su Let 3 sa ’Ero s onoga svijeta’, En Face ’Sretan dan’, Rivers ’Nigdje vala’, Father ’Machina’ i Grad ’Eni’. Iste nalazimo i u prijedlogu za kategoriju ’ najbolja produkcija’ i, uz Elvisa Stanića u ’najbolja snimka’ i tako redom. Pogledajte i službenu stranicu Porin.info gdje je objavljena cjelokupna lista predloženih izvođača.

Objavljeno 01.03.2006.

Vremeplov

Nirvana nikada nije bila konvencionalan rock bend. To je bilo nešto... čudno. Jeste li vidjeli te live snimke? Ja sam imao 22 godine i sve to mi je uglavnom bilo nevjerovatno zabavno. Bili smo tri smiješna tipa koje sviraju svoju glazbu što je, uostalom, jedino i važno. Tek kasnije i bez naše želje se dogodilo to da je Nirvana na neki način postala dijelom ovog svijeta.
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana)