Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Riječani dva dana za redom rasprodali zagrebačku Tvornicu kulture

U slučaju Elvisa Stanića, što je pokazao niz redovito hvaljenih albuma, službene preporuke poput cehovskih nominacija i nisu potrebne, svakako daju dodatnu težinu i razlog posjeti koncertu izvođača koji s pravom slovi za jednog od najautoritarnijih domaćih interpretatora jazza.

Kako je i subotnji zagrebački koncert pokazao, oslonjen na nove materijale s njegovog posljednjeg albuma ”Bolja strana svijeta”, Stanićev jazz je fluidan i poletan, primamljiv i iznimno ugodan. Kao začin ukusno serviranoj glazbi, gotovo uobičajenoj, kako sastavom, tako i visokom razinom izvedbe, postavi skupine Elvisa Stanića preksinoć su poseban ton skladbama na tragu fada i tanga, dale i gošće Josipa Lisac, Meri Trošelj i Valerija Nikolovska na opće oduševljenje publike u ispunjenoj Tvornici.

Dan ranije Belfast Food je u istoj Tvornici priredio show proslave dana Sv. Patricka u duhu svojih provjerenih favorita ”Šporki stari grad”, ”Van iz grada” i nešto novijih poput aktualne ”Trivijalna stvar”. Rasprodan koncert, odlična zabava i mogući pokazatelj da je ova manifestacija postala toliko popularna da bi se dogodine trebala ipak održati u većem prostoru. Što se ikonografije tiče, niti u publici, niti na bini nije nedostajalo kiltova, škotskih kapa, dresova Celtica i, naravno - irskih zastava.

Objavljeno 20.03.2006.

Vremeplov

Muzika je ljepota, potraga za lijepim, potraga za duhovnom hranom...
Vlatko Stefanovski