Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Riječani oduševili 1.000 ljudi u zagrebačkoj Tvornici

Koncertno predstavljanje riječke antologije ”Riječki novi val” održane ove subote (23. veljače) u dupke popunjenoj zagrebačkoj Tvornici ponajviše je označio odličan nastup Termita u kojem se publika pridružila bendu na pozornici tijekom furiozne izvedbe ”Vjernog psa”. Bilo je tu i pravog punkerskog ”predbacivanja” pjevača Predraga Kraljevića Kralja prema dijelu publike, čak i manjeg koškanja - no, sve u svemu odlična koncertna večer koju su zatvorili Parafi s ”Narodnom pjesmom”.

Obzirom da je bubnjar Parafa Dušan Ladavac slomio skočni zglob samo dan prije nastupa u Zagrebu brzinski ga je zamijenio odlični Leo Rumora iz Ogledala. Inače, Leo je nekada i svirao s drugom postavom Parafa tako da je njihov nastup protekao sasvim zadovoljavajuće. Da je u odličnoj formi ne treba dvojiti - Rumora aktivno nastupa s Nenom Belanom i Fiumensima.

Spomenuta Ogledala i solidni Umjetnici ulice, bend pjevača Leta3 Zorana Prodanovića Prlje, dostojno su predstavili ”riječku novovalnu priču”, pogotovo Ogledala, za koje je bjelodano da su i danas odličan bend koji bi s tek pokojom producentskom intervencijom mogao zazvučati ”svjetski”.

Dečki iz Diskurza, koji su otvorili koncert, pokazali su svojim nastupom da njihovo vrijeme tek dolazi te da će se, ako opstanu na sceni, profilirati u jedan od ponajboljih domaćih roots-punk bendova. Prava je šteta da je dobar dio mlađe punkerske publike u Zagrebu ušao u Tvornicu nakon što su Diskurzi već sređivali dojmove iza pozornice. No, za razliku od Parafa i Termita, biti će još prilika za slušanje i gledanje grupe Diskurz.

Iako je politika organizatora zagrebačkog koncerta bila da sviraju samo originalne postave grupa prava je šteta što je izostavljen Grč koji je u riječkoj Dvorani mladosti ostvario izvanredan i spektakularan nastup.

Objavljeno 25.02.2008.

Vremeplov

Moj je cilj biti jedno s glazbom. Svoj sam život posvetio toj umjetnosti.
Jimi Hendrix