Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Riječka publika zadovoljna ”Damom” i Urbanom

Riječka publika zadovoljna ”Damom” i UrbanomKao i svaki put kod otvaranja nove kazališne sezone ili neke premijere u HNK Ivana pl. Zajca, tako su i preksinoćnjoj premijeri ’Dame s kamelijama’ nazočili brojni riječki uglednici.

Opazili smo, uz ostale, riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela, zatim dekana riječkoga Filozofskoga fakulteta Elvia Baccarinija i njegovu suprugu, glumicu Andreju Blagojević, novog dekana Medicinskoga fakulteta u Rijeci Alana Šustića, profesora Tibora Poganyja, šefa Radio Rijeke Vladimira Rončevića, književnicu Dašu Drndić, Miroslava Tatića sa suprugom Helenom Semion.

Neke od njih zamolili smo na domjenku nakon predstave u foajeu kazališta i za kratak komentar predstave koja se oslanja isključivo na pokret, glumačku ekspresiju i snažnu vizualnost.

Ugledna književnica Daša Drndić rekla nam je tako da ’predstava praktički bez živih riječi odlična stvar jer se riječi jako često govore uprazno i s njima treba jako oprezno’.

Kao čovjek od filma, Miroslav Tatić vidio je u predstavi i ’filmskih elemenata’, a ravnatelj Hrvatske drame, glumac Žarko Radić kaže ’kako je poznata priča bez greške ispričana na drukčiji način’.

Urbanovoj supruzi Milici njen Damir je ’bio dobar kao i uvijek kad je na stageu’, Elvio Baccarini ističe ’vrlo vizualno estetiziranu režiju’, dok Andrea Blagojević ’pozdravlja u kazališnim redovima novog kolegu’.

Rock pjevaču Damiru Urbanu, koji je briljirao u ulozi Liječnika, Sudbine i Smrti, ovo je bila ’dobra zabava i odlično životno iskustvo’. Priznao nam je i veliku tremu prije i za vrijeme predstave, a nakon filmskog iskustva u filmu ’Mondo Bobo’, te ovog kazališnog, tko zna što još možemo očekivati od ovog svestranoga riječkog umjetnika, zbog kojeg su mnogi, treba se to otvoreno priznati, i pohodili ovu uspješnu premijeru.

Vinko Peršić / Novi list

Objavljeno 05.10.2008.

Vremeplov

Kada riječi utihnu glazba govori.
Hans Christian Andersen