Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Riječka publika zadovoljna ”Damom” i Urbanom

Riječka publika zadovoljna ”Damom” i UrbanomKao i svaki put kod otvaranja nove kazališne sezone ili neke premijere u HNK Ivana pl. Zajca, tako su i preksinoćnjoj premijeri ’Dame s kamelijama’ nazočili brojni riječki uglednici.

Opazili smo, uz ostale, riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela, zatim dekana riječkoga Filozofskoga fakulteta Elvia Baccarinija i njegovu suprugu, glumicu Andreju Blagojević, novog dekana Medicinskoga fakulteta u Rijeci Alana Šustića, profesora Tibora Poganyja, šefa Radio Rijeke Vladimira Rončevića, književnicu Dašu Drndić, Miroslava Tatića sa suprugom Helenom Semion.

Neke od njih zamolili smo na domjenku nakon predstave u foajeu kazališta i za kratak komentar predstave koja se oslanja isključivo na pokret, glumačku ekspresiju i snažnu vizualnost.

Ugledna književnica Daša Drndić rekla nam je tako da ’predstava praktički bez živih riječi odlična stvar jer se riječi jako često govore uprazno i s njima treba jako oprezno’.

Kao čovjek od filma, Miroslav Tatić vidio je u predstavi i ’filmskih elemenata’, a ravnatelj Hrvatske drame, glumac Žarko Radić kaže ’kako je poznata priča bez greške ispričana na drukčiji način’.

Urbanovoj supruzi Milici njen Damir je ’bio dobar kao i uvijek kad je na stageu’, Elvio Baccarini ističe ’vrlo vizualno estetiziranu režiju’, dok Andrea Blagojević ’pozdravlja u kazališnim redovima novog kolegu’.

Rock pjevaču Damiru Urbanu, koji je briljirao u ulozi Liječnika, Sudbine i Smrti, ovo je bila ’dobra zabava i odlično životno iskustvo’. Priznao nam je i veliku tremu prije i za vrijeme predstave, a nakon filmskog iskustva u filmu ’Mondo Bobo’, te ovog kazališnog, tko zna što još možemo očekivati od ovog svestranoga riječkog umjetnika, zbog kojeg su mnogi, treba se to otvoreno priznati, i pohodili ovu uspješnu premijeru.

Vinko Peršić / Novi list

Objavljeno 05.10.2008.

Vremeplov

Uvijek sam znao da će me gledanje unatrag na moje suze nasmijati, ali nisam znao da će me gledanje unatrag na moj smijeh rasplakati…
Cat Stevens