Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Riječki novi val” predstavljen javnosti

U petak u 12 sati na riječkom Kontu, kultnom okupljalištu mladih s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih prošlog stoljeća, promoviran je bogato opremljen trostuki CD box set ”Riječki Novi val” koji je izdao Dallas records, a gdje su bili prisutni gotovo svi oni koji su na bilo koji način ”vezani” uz ovu jedinstvenu priču. Bila je to prigoda i za sve one koji svojim objektivom i kamerama željeli zabilježiti ”prvoborce različitosti” u Rijeci. Uz box ide i bogata knjižica koja će sadržavati dosad najdetaljniji prikaz zbivanja na riječkoj glazbenoj sceni od početaka punka do kraja ’80-tih. Prve utiske i razmišljanja o ovom bogatom izdanju iznijeli su na kraćoj press konferenciji u kavani Cont publicist Velid Đekić, urednik izdanja Goran Lisic Fox, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i ”dobri duh” riječke rock scene Vlado Simčić Vava. Podsjetimo, od izvođača na albumu tu su Paraf, Termiti, Laufer, Grad, Grč, Transmisia, Let3, Let2, Ogledala, Grč, Cacadou Look, Xenia, Denis & Denis, Fit i mnogi drugi.

Tridesetogodišnjica punka ove se godine obilježava širom svijeta raznim priredbama. Jedna od njih bit će i koncert u Dvorani mladosti 15. veljače na kojem će ponovno zasvirati legendarne riječke punk grupe Parafi, Termiti, Umjetnici ulice, Grč i Ogledala, te njihovi slovenski prijatelji Pankrti. Mlade riječke punk snage Pasi su otkazali svoj nastup iako su najavljeni na plakatima i u svim promidžbenim materijalima. Kao razlog odustajanja navode ”promjene koncepta koncerta” i ujedno se ispričavaju onima koji su ih htjeli vidjeti u Dvorani mladosti.

Parafi su za tu priliku skupili obje postave grupe pojačane Vavom Simčičem (Laufer) na gitari. Termiti će svirati isto u izvornoj postavi, osim što će na mjestu pokojnog gitariste Roberta Tičića Tice svirati Josip Maršić (Very Expensive Porno Movie, Regoč, Let3, Marinada, Gori Ussi Winetou). Iako planirano kao jednokratno okupljanje Parafa i Termita, zbog velikog interesa publike održati će koncert i u zagrebačkoj Tvornici 23. veljače, a spoinje se promocija u Ljubljani.

Cijena ulaznica u pretprodaji je 70, a na dan koncerta 90 kuna. Izvršnu produkciju koncertne promocije antologije ”Riječki novi val” potpisuje Klub Ljubitelja Buke, za zvuk i svijetlo zadužen je G.I.S., za video Eldra, dok vizualizacije koje će sve prisutne vratiti tridesetak godina unatrag potpisuje ekipa iz Retro elektro, sve naravno pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.

Satnica koncerta ”Riječki novi val”:
19.00 otvaranje vrata
20.30 Diskurz
21.10 Umjetnici ulice
21.40 Ogledala
22.10 Grč
22.40 Termiti
23.30 Paraf
00.30 Pankrti.

Objavljeno 15.02.2008.

Vremeplov

Prijatelj je onaj koji ti daje potpunu slobodu da budeš ono što jesi.
Jim Morrison