Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Robert Johnson’s Backbone u Pepe Rosso Baru

Robert Johnson’s Backbone u Pepe Rosso BaruOvaj petak, 12. ožujka u Pepe Rosso Baru (Verdijeva 19A) doživite autentični blues uz sastav Robert Johnson’s Backbone- savšeni spoj izvornog američkog vokala i sjajnih domaćih glazbenika.

Predvođen Robertom Lonom Johnson, imenjakom i prezimenjakom legendarnog kralja delta bluesa, Robert Johnson’s Backbone Riječanima premijerno predstavlja svoj hvaljeni album ”Yonder Come The Blues” i u Pepe Rosso donosi dašak delta blues mistike.

Lonnie je već zarana za svog boravka u Hrvatskoj pronašao srodne duše u Damiru Haliliću Halu, kojemu je pomogao u nastanku Halovog prvog albuma Gemini, Dancing Bear, 2001., a zatim i u Mariu Žuveli i Kreši Oremušu.

Nastupajući povremeno s bendovima u kojima su njegovi prijatelji svirali, sanjao je o vlastitom glazbenom projektu. Snovi su mu se konačno materijalizirali 2008., kada je s Mariom, Krešom i Tomijem Novakom osnovao sastav Robert Johnson’s Backbone, kojem su se kasnije pridružili Ante Prgin Surka i Vedran Žanko.

Produkt njihove zajedničke strasti prema delta bluesu je CD album ”Yonder Come the Blues” nastao u počast kralju delta bluesa Robertu Johnsonu. Petnaest glazbenih brojeva dug zajednički uradak savršenog spoja izvornog američkog vokala i izvrsnih hrvatskih glazbenika potvrdu svoje vrijednosti neće tražiti samo među hrvatskim zaljubljenicima u blues.

Naime, Hrvatske blues snage, sekcija Hrvatske glazbene unije zadužena za skrb i promociju bluesa u nas, album Yonder Come the Blues prijavila je na 26. Internatonal Blues Challenge u Memphisu u kategoriji najboljeg samostalno produciranog blues albuma.

Početak koncerta od 20 sati uz besplatan ulaz.

Objavljeno 11.03.2010.

Vremeplov

Nisam nikad bio član ikojeg benda ili nečiji menadžer, uvijek sam bio tek osoba iz publike, što će reći bez potrebe da bilo komu iz krivih razloga pridajem ili odričem važnost. OK, i iz publike se može pogriješiti, ali barem ne u lošoj namjeri.
Velid Đekić (Riječki publicist), intervju za RiRock.com