Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Robert Johnson’s Backbone u Pepe Rosso Baru

Robert Johnson’s Backbone u Pepe Rosso BaruOvaj petak, 12. ožujka u Pepe Rosso Baru (Verdijeva 19A) doživite autentični blues uz sastav Robert Johnson’s Backbone- savšeni spoj izvornog američkog vokala i sjajnih domaćih glazbenika.

Predvođen Robertom Lonom Johnson, imenjakom i prezimenjakom legendarnog kralja delta bluesa, Robert Johnson’s Backbone Riječanima premijerno predstavlja svoj hvaljeni album ”Yonder Come The Blues” i u Pepe Rosso donosi dašak delta blues mistike.

Lonnie je već zarana za svog boravka u Hrvatskoj pronašao srodne duše u Damiru Haliliću Halu, kojemu je pomogao u nastanku Halovog prvog albuma Gemini, Dancing Bear, 2001., a zatim i u Mariu Žuveli i Kreši Oremušu.

Nastupajući povremeno s bendovima u kojima su njegovi prijatelji svirali, sanjao je o vlastitom glazbenom projektu. Snovi su mu se konačno materijalizirali 2008., kada je s Mariom, Krešom i Tomijem Novakom osnovao sastav Robert Johnson’s Backbone, kojem su se kasnije pridružili Ante Prgin Surka i Vedran Žanko.

Produkt njihove zajedničke strasti prema delta bluesu je CD album ”Yonder Come the Blues” nastao u počast kralju delta bluesa Robertu Johnsonu. Petnaest glazbenih brojeva dug zajednički uradak savršenog spoja izvornog američkog vokala i izvrsnih hrvatskih glazbenika potvrdu svoje vrijednosti neće tražiti samo među hrvatskim zaljubljenicima u blues.

Naime, Hrvatske blues snage, sekcija Hrvatske glazbene unije zadužena za skrb i promociju bluesa u nas, album Yonder Come the Blues prijavila je na 26. Internatonal Blues Challenge u Memphisu u kategoriji najboljeg samostalno produciranog blues albuma.

Početak koncerta od 20 sati uz besplatan ulaz.

Objavljeno 11.03.2010.

Vremeplov

Dobar kompozitor ne imitira, on krade.
Igor Stravinsky