Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rock & Dance za Edina

Rock & Dance za EdinaU subotu, 11. prosinca 2010., sa početkom u 19.00 sati, na Boćariji Marinići, u Viškovu, održat će se deveta “Božićna revija Halubajki Viškovo - Halubajski hip hop, rock & dance”, čiji je prihod namjenjen liječenju Edina LiMe Jakupija Fightera, 17-godišnjeg pjesnika i hip-hopera koji boluje od rijetkog i teškog oblika krcinoma rabdomiosarkoma.

Humanitarna akcija “Hip Hop za Edina LiMu Jakupija Fightera” nastala je na inicijativu Edinove razrednice, prof. Irene Koludrović Harbić iz Graditeljske škole za industriju i obrt u Rijeci, prof. Irene Grubiša iz Elektroindustrijske i obrtničke škole u Rijeci i mame Edinovog kolege iz razreda, spisateljice, Željke Kovačević Andrijanić, a kulminirala je humanitarnim koncertom u Stero Klubbu, 24.listopada 2010., kojem su se odazvali brojni poznati izvođači; Edo Maajka, Ivanka Mazurkijević, Shorty, Choky, General Wuu, Kandžija, Medo, Elita fam, Fanatiks, Doki Doki, KBC, break dance skupina Funky Junkie’s uz potporu Grada Rijeke, Obrtničke komore PGŽ-a, Zajednice Albanaca PGŽ-a, sponzora, brojnih medija i internetskih portala, pojedinaca, djevojki i mladići koji su se uključili na razno razne načine.

U nastavak akcije uključio se i Biohealing-Centar za bioterapiju po metodi Zdenka Domančića Rijeka, čija će diplomirana bioterapeutkinja i osoblje pružiti maksimalnu pomoć i podršku Edinu.

Ovogodišnja Božićna revija Halubajki Viškovo, za čiju organizaciji veliku pomoć pružaju roditelji djevojčica i djevojaka biti će prava, velika svečanost koja se iz Doma hrvatskih branitelja u Viškovu seli u puno veću dvoranu, u Boćariju Marinići, a zamišljena je kao kolaž-program, kojim će Halubajke Viškovo zasigurno privući velik broj posjetitelja i humanista.

Naime, uz već tradicionalan nastup mažoretkinja Halubajki Viškovo, nastupat će vinkovački reperi Dalibor Bartulović Shorty i Luka Čolaković Choky , riječki band ’’Keops’’, pop-rock bend Učeničkog doma Podmurvice „Pljugo 45“, riječki hip-hop bandovi ’’Fanatiks’’, ’’Elita Fam’’, ’’KBC’’, break-dance plesna skupina ’’Funky Junkie’s’’, plesna skupina ’’Flashdance Unit’’ te DJ Mrki, a uz nastupe navedenih izvođača program će biti ’’prošaran’’ recitiranjem stihova iz pjesama zbirke poezije ’’Hip Hop Lirike’’ Edina LiMe Jakupija, koja je prva zbirka hip hop poezije u Hrvatskoj, a o knjizi će govoriti prof. Kristina Posilović, recenzent. Program svečanosti vodit će Željka Kovačević Andrijanić.

Svi ljudi dobre volje u humanitarnu akciju za liječenje Edina LiMe Jakupija Fightera moći će se uključiti na slijedeći način:
- kupnjom ulaznica za koncert, cijena ulaznice 10,00 kn
- kupnjom Edinove zbirke poezije “Hip Hop lirike“, inače i prve zbirke hip hop poezije u Hrvatskoj, cijena 50,00 kn
- CD s hip hop pjesmama riječkih repera među kojima su i dvije Edina LiMe Jakupija „Lima/Ja sam borac“ i „Hip Hop“ (u suradnji s bandom Fanatiks i Rudyjem), cijena 20,00 kn
- kupnjom ručno oslikanih majica, cijena 50,00 kn
- kupnjom božićnih stela
- kupnjom likovnih radova nastalih na radionicama za male i odrasle „Hobi naših korisnika“ Knjižnice i čitaonice Halubajska zora
- donacijom sredstava na žiro-račun u Erste banci, otvoren isključivo u svrhu Edinovog liječenja, 2402006-3102018952, svrha plaćanja „Donacija za Edina“

Objavljeno 05.12.2010.

Vremeplov

Rock muzika je izgubila svoj subverzivni potencijal. Ona je postala bezopasna za politiku. Što više ona je postala profitabilna za politiku.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com