Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rujan u Art-kinu!

Rujan u Art-kinu!Art-kino Croatia u Rijeci svečano otvara novu sezonu 23.09.2010. u 20:00 premijerom filma „Kamo?“ redatelja Aleša Suka s Alenom Liverićem i Ninom Violić u glavnim ulogama.

Nakon filma održat će se koncert MAMA PAPA BAND(A) (Prag, Češka), te plesnjak uz DJ TEAM MIĆE MACE (Rijeka).

Film ”Kamo?” bit će prikazan i u petak 24.09. u 18:00 projekcijom filma ”Kamo?”, nakon čega će se u atriju kina održati razgovor s redateljem Alešom Sukom te glumcima i ekipom filma. Razgovor će moderirati filmski kritičar Dragan Rubeša.

Iste večeri u 20:00 započinje Tjedan suvremenog ruskog filma (24. do 29.09.) u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom. Prvi je na programu film redatelja Andreja Kravčuka ”Admiral”, ruski blockbuster koji je zaradio 35 milijuna dolara u prvih mjesec dana prikazivanja. Slijedi još pet igranih filmova: Jedan rat, Stiže proljeće, Pop, Turoban valcer i Car. Većini filmova ovo je premijerno prikazivanje u Hrvatskoj. Na ovogodišnjem pulskom festivalu prikazan je jedino epski spektakl Car Pavela Lungina.

Poseban događaj u Art-kinu u rujnu je KINOKONCERT- u kino stiže najstariji postojeći dugometražni animirani film”AVANTURE PRINCA ACHMEDA” (Die Abenteuer des Prinzen Achmed) redateljice Lotte Reiniger iz 1926. godine. Ovo će nijemo remek-djelo biti prikazano u subotu 25. rujna 2010. u 20 sati uz glazbenu pratnju međunarodnog kvarteta Icon Orchestra iz Praga, a u organizaciji Udruge Ukus. Cijeli je film o princu Achmedu i njegovim fantastičnim avanturama animiran pomoću tehnike sjena, čija je Lotte Reiniger pionirka.

Icon orchestra je međunarodni kvartet koji izvodi scensku glazbu, a već su kao glazbena pratnja češkom nijemom filmu Erotikon (1929.) redatelja Gustava Machatyja nastupili u Art-kinu Croatia oduševivši publiku u svibnju 2010. Ulaz je slobodan.

Od 26. do 29.09. - ”Svi na Woodstock” (Taking Woodstock) Anga Leeja – komedija je to o pola milijuna posjetitelja na legendarnom koncertu kraj Woodstocka - i nekolicini ljudi koji su sve to organizirali.

U sklopu ”Namaste Indija”, Dana indijske kulture, a u organizaciji udruge Lotos, u Art-kinu će 30. rujna biti prikazan nagrađeni film ”MASOOM” redatelja Shekhara Kapura, nakon kojeg će uslijediti predavanje ”Film u Indiji ” filmskog kritičara Boška Picule u atriju kina.

Rujan završava manifestacijom MANHATTAN SHORT FILM FESTIVAL (30.9. i 1.10.), čija je posebnost u tome što se održava u dvjestopedesetak kino dvorana diljem svijeta, a publika će ponovno imati priliku pogledati i ocijeniti kratke filmove najvećeg festivala kratkog filma na svijetu.

Objavljeno 23.09.2010.

Vremeplov

Nemojmo idealizirati situaciju, bavljenje glazbom u Hrvatskoj ne išće ništa više vremena od imanja bilo kojeg prosječno vremenski konzumirajućeg hobija...
Aljoša Šerić (Ramirez / Pavel), intervju za RiRock.com