Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rujan u Art-kinu!

Rujan u Art-kinu!Art-kino Croatia u Rijeci svečano otvara novu sezonu 23.09.2010. u 20:00 premijerom filma „Kamo?“ redatelja Aleša Suka s Alenom Liverićem i Ninom Violić u glavnim ulogama.

Nakon filma održat će se koncert MAMA PAPA BAND(A) (Prag, Češka), te plesnjak uz DJ TEAM MIĆE MACE (Rijeka).

Film ”Kamo?” bit će prikazan i u petak 24.09. u 18:00 projekcijom filma ”Kamo?”, nakon čega će se u atriju kina održati razgovor s redateljem Alešom Sukom te glumcima i ekipom filma. Razgovor će moderirati filmski kritičar Dragan Rubeša.

Iste večeri u 20:00 započinje Tjedan suvremenog ruskog filma (24. do 29.09.) u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom. Prvi je na programu film redatelja Andreja Kravčuka ”Admiral”, ruski blockbuster koji je zaradio 35 milijuna dolara u prvih mjesec dana prikazivanja. Slijedi još pet igranih filmova: Jedan rat, Stiže proljeće, Pop, Turoban valcer i Car. Većini filmova ovo je premijerno prikazivanje u Hrvatskoj. Na ovogodišnjem pulskom festivalu prikazan je jedino epski spektakl Car Pavela Lungina.

Poseban događaj u Art-kinu u rujnu je KINOKONCERT- u kino stiže najstariji postojeći dugometražni animirani film”AVANTURE PRINCA ACHMEDA” (Die Abenteuer des Prinzen Achmed) redateljice Lotte Reiniger iz 1926. godine. Ovo će nijemo remek-djelo biti prikazano u subotu 25. rujna 2010. u 20 sati uz glazbenu pratnju međunarodnog kvarteta Icon Orchestra iz Praga, a u organizaciji Udruge Ukus. Cijeli je film o princu Achmedu i njegovim fantastičnim avanturama animiran pomoću tehnike sjena, čija je Lotte Reiniger pionirka.

Icon orchestra je međunarodni kvartet koji izvodi scensku glazbu, a već su kao glazbena pratnja češkom nijemom filmu Erotikon (1929.) redatelja Gustava Machatyja nastupili u Art-kinu Croatia oduševivši publiku u svibnju 2010. Ulaz je slobodan.

Od 26. do 29.09. - ”Svi na Woodstock” (Taking Woodstock) Anga Leeja – komedija je to o pola milijuna posjetitelja na legendarnom koncertu kraj Woodstocka - i nekolicini ljudi koji su sve to organizirali.

U sklopu ”Namaste Indija”, Dana indijske kulture, a u organizaciji udruge Lotos, u Art-kinu će 30. rujna biti prikazan nagrađeni film ”MASOOM” redatelja Shekhara Kapura, nakon kojeg će uslijediti predavanje ”Film u Indiji ” filmskog kritičara Boška Picule u atriju kina.

Rujan završava manifestacijom MANHATTAN SHORT FILM FESTIVAL (30.9. i 1.10.), čija je posebnost u tome što se održava u dvjestopedesetak kino dvorana diljem svijeta, a publika će ponovno imati priliku pogledati i ocijeniti kratke filmove najvećeg festivala kratkog filma na svijetu.

Objavljeno 23.09.2010.

Vremeplov

Stav ”znam što radim” je sranje, pa je zato lijepo čuti da to netko prizna, jer nitko ne zna što radi.
Win Butler (Arcade Fire)