Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Singlica 1.1 - Novo izdanje riječke widget aplikacije za osobna računala

Singlica 1.1 - Novo izdanje riječke widget aplikacije za osobna računalaU suradnji s Otvorenim radijom, Kreativni odjel objavio je novo izdanje popularnog widgeta Singlica za PC i Mac računala. U verziji 1.1 donosi jednostavnu i intuitivnu mogućnost glasovanja. Za sve koji ”kasne na zabavu” - radi se o maloj besplatnoj desktop aplikaciji koja prikazuje naziv i izvođača glazbenog broja u eteru Otvorenog radija.

Widget Singlica uvršten je u Appleovu kolekciju ”Amazing widgets” , a tu su i Softpedia preporuka i priznanje izdavača VIDI i Instituta Ruđer Bošković za inovaciju u visokim tehnologijama.

Novim izdanjem pokušava se učiniti još jedan korak bliže pravom ”web 2.0” iskustvu u kojem će korisnik imati ”moć” da svojim glasom utječe na glazbeni odabir i prati rezultate glasovanja ostalih korisnika u stvarnom vremenu.

Za korištenje widgeta Singlica u PC verziji potrebno je imati instaliran Yahoo! Widget Engine (4.0) - program nastao iz shareware softvera ”Konfabulator” koji je prvi popularizirao ideju widgeta. U izdanju za Apple Macintosh Singlica koristi integrirani sustav widgeta ”Dashboard” za koji je potrebno imati Mac OS X 10.4 ili noviji.

Widget je raspoloživ za download putem web stranica Otvorenog radija (www.otvoreni.hr) ili na potpornom webu www.singlica.com na kojem je moguće pratiti glasove i top liste koje kreiraju sami korisnici Singlice.

Objavljeno 17.08.2008.

Vremeplov

Često je najgore što možete učiniti u nekoj situaciji je da ne učinite ništa.
Ice Cube