Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

SINOĆ U RIJECI ODRŽANA PRVA VEČER MANIFESTACIJE HAL’S ALL STAR GUITAR NIGHTS RIJEKA 2005

SINOĆ U RIJECI ODRŽANA PRVA VEČER MANIFESTACIJE ”HAL’S ALL STAR GUITAR NIGHTS RIJEKA 2005” Majstori gitare napunili HKD do posljednjeg mjesta!
Sinoć je Rijeka zasigurno bila najgitarističkiji grad na svijetu. Pred dupkom punom dvoranom Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, u kojoj je dio gledališta bio postavljen i na samoj pozornici, i jednako tako punim atrijem u kojem je bio postavljen video zid, u sklopu prve večeri Festivala gitare ”Hal’s All Star Guitar Nights Rijeka 2005” nastupili su Muriel Anderson, Tommy Emmanuel i Damir Halilić Hal, u potpunosti opravdavši titulu najboljih svjetskih gitarista.
Događanje čiju organizaciju potpisuju Halilić, Yamaha Music Center i Odjel za kulturu Grada Rijeke počelo je neformalnim druženjem predstavnika gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i umjetnika. Potom su svakim kutkom HKD-a zavladale note. Prvi se publici predstavio domaćin – Damir Halilić Hal maestralno odsviravši ”High Moon Express” i ”Brela” s albuma ”Ocean”, te na oduševljenje nazočnih ”Mosquito”. Njega je na bini zamjenila ”kraljica gitare” Muriel Anderson pokazavši svu nježnost koja se iz gitare može izvući, a večer je ”zapečatio” Australac Tommy Emmanuel dokazavši kako gitara uistinu može sve, pa i zamijeniti čitav orkestar. U glazbenom spektaklu na australski način pomogla mu je svojim glasom i Amerikanka Lizzie Watkins. Sve u svemu Festival gitare ”Hal’s All Star Guitar Nights Rijeka 2005” svrstao je Rijeku među rijetke gradove u svijetu koji se mogu pohvaliti da su tijekom samo dvije festivalske večeri ugostili šest top gitarista svijeta. Hala, Muriel i Tommyja slušali smo sinoć, a večeras riječkoj publici u istom prostoru na raspolaganju stoje francuski gitarist Pierre Bensusan, Belgijanac Jacques Stotzem i romantik iz Bologne – Franco Morone.

Objavljeno 02.03.2005.

Vremeplov

Često je najgore što možete učiniti u nekoj situaciji je da ne učinite ništa.
Ice Cube