Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Stižu dugo očekivani albumi Grča, Fita, Ogledala i Mrtvog kanala

Stižu dugo očekivani albumi Grča, Fita, Ogledala i Mrtvog kanalaU utorak, 2 prosinca točno u 12 sati u Dallas Music Shopu riječka glazbena scena okrenut će novu stranicu u svojoj povijesti. Taj će dan biti pušteni u prodaju četiri albuma četiri benda koji već sad zauzimaju istaknuo mjesto u ”obiteljskom stablu” riječke scene bez obzira što će nekima to biti debi.

Grč – ”Još ima krvi”
Šesnaest povijesnih skladbi legendarnog Grča čiji glazbeni i scenski izričaj je uistinu jedinstvena pojava na ovim prostorima. Ovdje su ”Teške čizme na nogama slobode”, ”Noćas se Beograd pali”, ”Nož u mojoj ruci”, ”Gazim decu”, ”Nož u leđa”, ”Klatno”, ”Gospoda satanska”, ”Crne rukavice” i ”Još ima krvi” i još sedam pjesama iz svih faza grupe osnovane na Dan Republike, 29.11.1982. godine.

Mrtvi kanal – ”Prošlost i budućnost”
Albumom ”Prošlost i budućnost” Mrtvi kanal ponovo postaje naša sadašnjost. U trinaest laganih koraka riječka petorka pokazat će da su ih okolnosti u kojima su radili nepravedno zakinuli za album koji je, možda, bio i preopasan za svoje vrijeme. Brz, bijesan i angažiran ovaj punk / novovalni manifest ostavit će bez daha slušatelje koji od glazbe očekuju puno više. Počevši do otvarajuće ”Oglasi” preko najavnog singla ”Dijagnoza”, ”Ljetovanja u Poljskoj”, ”Samo tijelo” do zatvarajuće ”Posljednji valcer” Mrtvi kanal rafalno ispaljuju slogane, crtaju život, postavljaju dijagnoze i nikako se ne zavaravaju. Zato danas ”Prošlost i budućnost” zvuči kao da nije ostario niti dan.

Ogledala – ”Ogledala”
Ogledala su možda i najbolje čuvana glazbena tajna nekadašnje države. Gotovo je nevjerojatno da bend pop orijentacije tako istančanim smislom za melodiju nije u 80-tima objavio album. Da je riječ o pjesmama iznimne kvalitete govori i činjenica da ”Ogledala su oko mene”, ”Kako ti je sada” ili ”Samo ti” više od dva desetljeća kasnije drže tu svoju specifičnu radiofoničnost zbog koje će se na Ogledala definitivno računati u budućnosti.

Fit – ”Live uz Rijeku”
Snimljen na fenomenalnom koncertu u Stereo dvorani ”Live uz Rijeku” donosi, dakako, najveće hitove grupe od ”Rijeke”, ”Daj mi ruku”, ”Zaboravit ću sve” do ”Telefona” i ”Mačke” i zborno pjevanje više stotina fanova i prijatelja. Sve će se to ponoviti 5. 12. na riječkom Korzu, a i prenijeti u zagrebački Sax 9. prosinca.Objavljeno 29.11.2008.

Vremeplov

Stvarno je mnogo pojava u glazbi i u prošlosti i danas kojima se divimo.
Nenad Borgudan (Detour)